Алекс Петканова или Гал Гадот – вижте приликите в кадри от „Жената чудо 1984“

„Жената чудо 1984“ ни пренася с романтична носталгия в 80-те и ерата на класическите комикси и филмите за супергерои. Официалната стрийминг премиера на филма вече е факт в платформата на Warner Media HBO GO. Филмът акцентира на женската сила и емпатия и е повече романтичен и семеен, отколкото само за феновете на DC, което значително разширява аудиторията му. За това допринася и нежното излъчване на израелската актриса и модел Гал Гадот. У нас българския модел Александра Петканова често бива сравнявана от последователите си в социалните мрежи с Гадот, което породи забавен колаж. Вижте сами има ли прилика между двете в следващите кадри.

Самата Алекс акцентира повече на женската сила и умение за справяне с всичко в ежедневието, което прави всяка жена „жена чудо“. Тя споделя с хумор – „Аз СЪМ Жената Чудо и от днес можете да ме гледате в стрийминг платформата HBO GO!Шегувам се, разбира се… Е, не съвсем. Много от вас ми писаха, че виждат прилика с главната героиня, а аз виждам прилика в лекотата, с които всяка от нас преминава през трудностите в ежедневието – точно като супергерой или в случая чувствителна и силна амазонка. За всеки ден имам специална суперсила и ви предизвиквам отново да споделите своята. Току виж, сме събрали достатъчно идеи за финала на трилогията. А дотогава можем да се пренесем в 80-те с „Жената чудо 1984“

Историята в продължението за силната амазонка също дава превес на емоционалната страна и подчертава човешкия облик и силите и слабостите, от които е изтъкана всяка жена. През 1984 г. ДаянаПринс живее във Вашингтон и работи като археолог в Смитсониън, използвайки своя опит и езикови умения за изучаване на древниартефакти. Безсмъртието и вечната й младост я правят бляскава и елегантна, но самотна фигура. Това се подчертава дори на ниво избор на костюми – дизайнерът на продукцията Линди Хеминг акцентира на височината на Гадот и характеристиките на героинята й като я облича в царствени, драпирани тоалети, които подчертават нейнатависочина. Усещането за „не на място“ се допълва от сцената, в която виждаме Даяна да седи сама на маса в кафене, усмихва се наминувачите и се опитва да направи зрителен контакт. Това е най-тихият момент във филма.

В „Жената чудо 1984“ има двама злодеи и това са Максуел Лорд и д-р Барбара Минерва, която в последствие се превръща в Гепард. И двамата герои са водени от слабостите и комплексите, които ги превръщат в злодеи и показват как завистта и желанието за сила или успех на всяка цена може да поквари и заличи човешкото у всеки. Самата Даяна, повелителка на ласото на истината, разбира каква е тежестта на илюзиите, дори те да са водени от чисти помисли и копнеж по любовта.

„Жената чудо 1984“ предоставя класическо непретенциозно забавление и бягство от реалността и завършва с едно много необходимо послание за надежда и вяра в доброто у хората. Филмът спокойно може да се гледа от цялото семейство от комфорта на дивана вкъщи.

В ролите се завръщат и Крис Пайн като Стив Тревър, Робин Райт като Антиопа и Кони Нилсен като Хиполита. А като злодеите Максуел Лорд и д-р Барбара Минерва виждаме Педро Паскал и комедийната актриса Кристен Уиг. Продуцети на фима са ЧарлзРовен, Дебора Снайдер, Зак Снайдер, Пати Дженкинс, СтивънДжоунс и самата Гал Гадот.

„Жената чудо 1984“ вече е достъпна за гледане на стрийминг по всяко време в HBO GO. Специалната страница на филма в платформата е ТУК.

Светът на HBO GO в България

Неограничен достъп до над 7 000 часа от любими филми и сериали в онлайн стрийминг приложението HBO GO. Холивудски хитове, HBO поредици, международни и фестивални заглавия, награждаванадокументалистика. Детска секция, с класически и модерни филми, дублирани на български език. Съдържанието може да се гледа на лаптоп, смартфон, смарт телевизор или таблет, Samsung Smart TV и презChromecast, а вече и на Apple TV и Playstation. Услугата е достъпна задиректен месечен абонамент на www.hbogo.bg. Предлагането на HBO GO директно до крайни клиенти е още един начин за ползване на онлайнстрийминг услугата, в допълнение към вече наличния – HBO GO включен в телевизионните и интернет пакети на нашите партньори – кабелни и телекомуникационни оператори. В края на 2021 се очаква HBO GO да се ребрандира и ъпгрейдне в HBO Max, с което функционалностите и дизайна на стрийминг услугата ще се унифицират глобално.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *