Бутикова винарска изба ,,BONONIA ESTATE”

BONONIA ESTATE е бутикова винарска изба, производител на висококачествено българско вино. Разположена в Северозападна България, непосредствено на брега на река Дунав, тя концентрира силите си в типичните за региона бяло вино и розе, както и в по-леките и ефирни червени вина.

Основните сортове, които BONONIA ESTATE отглежда са: Совиньон Блан, Шардоне,Вионие, Верментино, Пино Гри, Каберне Фран, Каберне Совиньон, Сира и уникалният сорт Гъмза, отглеждан само в този регион.

Лозята на BONONIA ESTATE се простират върху близо 1500 дка и се намират близо до град Видин. Историята зад тази амбициозна българска изба наследява и обединява 3 века традиции, тъй като оригиналната сграда от 1895 год. е била една от първите пивоварни в България, а впоследствие е запазена, реставрирана и превърната във винарна.

В портфолиото на BONONIA ESTATE присъстват 4 марки: GOMOTARTZI, ISTAR , Ooh La la и BONONIA ESTATE , като голяма част от вината на избата са носители на награди от специализирани конкурси и международни изложения.

През настоящата 2021 година BONONIA ESTATE планира откриването на прекрасен винен комплекс, като в момента на 11 метра от Дунава са изградени модерни производствени помещения, бутиков хотел, ресторант, няколко дегустационни зали, конферентна зала, басейн и СПА.

Чрез инвестиции в собствени лозя, модерно оборудване и хотелски комплекс, BONONIA ESTATE напълно затворя производствения си цикъл, осигурявайки на своите клиенти и партньори високо качество, контрол, гъвкавости надеждност в дългосрочен план.

Като ключов инвеститор в Северозападна България, усилията на BONONIA ESTATE са насочени и към развитието на региона. Амбицията на BONONIA ESTATE е не само да изгради една от най-добрите изби в Източна Европа, но и да спомогне затвърждаването на позициите на българското вино по света, и на България като достойна винена дестинация.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *