Валентин Велчев с концерт до къща от книги

Готви миш-маш с кмета на Челопек, дариха го с кукер

До къща, построена само от книги, изнесе концерт певецът Валентин Велчев във врачанското село Челопек. Уникалната постройка се намира в двора на местното читалище „Огнище 1930“ и там през уикенда се проведе Фестивал на книгата, добрините и традициите, чийто специален гост бе Лауреатът на Пирин Фолк. Събитието е подкрепено от Община Враца и Общинския фонд „Култура“ под мотото „Да съхраним и популяризираме културното богатство на с. Челопек“.

Преди да излезе на сцената, носителят на наградите „Певец на годината 2021“ и „Албум на годината 2023“ се включи в приготвянето на миш-маш заедно с кмета на Челопек Тихомир Тошев, а после получи поздравления лично и от кмета на Враца Калин Каменов. Валентин Велчев откри рецитала си с превърналата се в химн на Северозапада песен на Грета Ганчева „От Враца до Дунава“, а после продължи и с останалите композиции от дебютния си проект „Аз съм Валентин“. Повече от час любимецът люля мегдана на селото в хороводните си ритми, като повечето присъстващи не се пускаха от хорото на хитовете „Аз съм Валентин“, „Благословен“, „На нож“, „Пирински орли“, „Наздраве“, „Сватове“, „Татковина“, „Ванга“, а за финал изпълни на бис отново „От Враца до Дунава“.
След концерта Валентин Велчев раздаде автографи на най-запалените си почитателки върху новия си календар за 2024 г., а кметът заедно с дамите от читалището и сдружение „Книгини“ го изненадаха с подаръци – ръчно изработена статуетка на кукер и копие от книгата на Цветана Евгениева „Челопек – природният олтар“ за историята на обявеното за първото село на книгата.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *