Гледаме “Под прикритие“, „Вина“ и “Порталът“ в HBO Max

Warner Bros. Discovery (WBD) и Българска Национална Телевизия (БНТ) се договориха за права за стрийминг разпространение за България и бившите югославски републики за три хитови сериала, продуцирани от БНТ. Всички пет сезона на „Под прикритие“, първи сезон на „Вина“ и минисериалът „Порталът“ ще могат да бъдат достъпни в платформата HBO Max у нас и на още шест пазара.

Споразумението за стрийминг права за региона за тези заглавия е ключово за WBD – това са първите български сериали, които компанията добавя в съдържанието на стрийминг платформата си, в която по традиция в последните години съвременни български филми имат самостоятелна секция. Трите сериала от филмопроизводството на БНТ – най-големият продуцент на телевизионно кино в България – са логичният избор за първите родни серийни филми, които да бъдат добавени в HBO Max. Екипът на WBD припознава БНТ като важен партньор и се радва, че може да предложи стрийминг дом на качествено българско серийно съдържание. За момента правата за трите сериала обхващат България, Сърбия, Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, Черна Гора и Северна Македония.

БНТ инвестира в качествени продукции с истории, които са интересни, универсални и непреходни – това се доказва от зрителския интерес и фенската база на „Под прикритие“ и от зрителските оценки на „Порталът“ и „Вина“. Изборът на проекти и творчески екипи показва безкомпромисно качество и успешни сериали, които са важни елементи за WBD при взимането на решение за локално и международно закупуване на съдържание. Макар да има няколкогодишна традиция за добавяне на пълнометражни български филми, партньорството с БНТ поставя основите на нов сегмент в интересите на WBD да предоставя достъп до разнообразно съдържание на ползвателите на услугата HBO Max на Балканския полуостров.


Всички епизоди на първи сезон на „Вина“ ще са налични в стрийминг платформата на 18 април. На 25 април ще бъдат добавени всички сезони на „Под прикритие“, а премиерата на „Порталът“ е предвидена за 2 май.

Зад един от най-успешните в момента български сериали „Вина“ са режисьорът Виктор Божинов, сценаристите Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. В проекта, по идея на Симон Еди Шварц, участват Владимир Зомбори, Михаил Билалов, Елена Телбис, Кристина Верославова, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев-Геро, Силвия Лулчева и Светлана Янчева. Продуцент е Българска Национална телевизия, изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова и продуцентска компания „Брод Филм“. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпърмакова. Музиката е дело на композитора Петър Дундаков. Оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев, а Вили Гълъбова е консултант на сериала.
Сюжетът на „Вина“ ни среща с герои, които бързо се превръщат в любими, и предизвикателствата в личния и професионалния им живот, които трудно се преглъщат, дори с много отлежало вино – като премълчаната от миналото истина, която капка по капка си проправя път в настоящето, като любовта и изневярата, от които никой не е пощаден.


„Под прикритие“ – един от най-хитовите български сериали е дело на БНТ – СТФ „Екран“ и „СИА“ ЕАД. Сред продуцентите са Димитър Митовски, Иван Дойков и Виктор Божинов, който е и режисьор и сценарист, заедно с доказани в сферите си имена като режисьори, сценаристи и оператори за различните сезони. Криминалният сериен филм предлага реалистичен поглед към престъпния свят, като разкрива в детайли схемите на престъпленията през ежедневието в мафията и в полицията от близкото минало, а сюжетите в сериите се позовават на действителни събития от криминалната хроника в България през последните десетилетия.

В ролите са Ивайло Захариев, Захари Бахаров, Владимир Пенев, Михаил Билалов, Мариан Вълев, Йоанна Темелкова, Любомира Башева, Явор Бахаров, Пламен Манасиев, Любен Кънев, Милена Николова, Мехмет Юлай, Мартин Смочевски, Йосиф Шамли и др.


„Порталът“ е по сценарий на Матей Константинов, Илиян Джевелеков и Нели Димитрова от „Мирамар филм“, които са изпълнителен продуцент на сериала. Режисьор е Илиян Джевелеков, а оператор – Мартин Балкански. Художник на продукцията е Георги Димитров. Композитор на музиката е Петко Манчев. Кастингът и монтажът са дело на Александра Фучанска. В ролите гледаме: Мария Илиева, Борис Луканов, Христо Мутафчиев, Нели Димитрова, Радена Вълканова, Мария Стефанова, Свежен Младенов, Александър Кънев, Велислав Павлов, Дарин Ангелов, Герасим Георгиев – Геро, Михаил Мутафов, Стефка Янорова, Джулия Бочева, Стефания Кочева и великата Татяна Лолова в последната й филмова роля.
В шест епизода се проследяват приключенията на двамата пътешественици във времето. Пред какви предизвикателства се изправят, как ги преодоляват и как се променя животът им, когато курсът на събитията от миналото сменя посоката си. Несбъднати любови, невъзможни връзки и много обрати и конфликти има в тази заплетена и изключително интригуваща история.

Преди броени дни WBD обяви 21 май като стартова дата на изцяло новата стрийминг платформа Max, която ще замени функциониращата в момента HBO Max у нас и в Централна Европа. Наличното и предстоящото да бъде добавено българско съдържание ще бъде достъпно за гледане в категорията „Продукции от България“, обединяваща пълнометражни и къси филми, документалистика и сериали.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *