Глинени къщи с приказна гледка – всичко това в комплекс “Под скалите”

Търсите едно незабравимо планинско изживяване с гледка, която спира дъха и далеч от всичко и всички? Да, има такова място и това са глинените къщи в село Илинденци.

Комплексът от глинени къщи „ПОД СКАЛИТЕ“ В СЕЛО ИЛИНДЕНЦИ разполага с шест къщички, всяка със своя уникална форма и вътрешна архитектура, от които произлизат и техните имена – Охлюв, Езерце, Детелина, Винарна, Панорама и Зимна градина. Всички къщи са изградени по забравена автентична технология на старите майстори, като са използвани единствено екологични местни материали – камък, дърво и глина със слама. Стените са изградени от трамбована глина – прекрасна изолация, която спомага за поддържането на постоянна влажност (около 50 %). Затова през лятото е прохладно, а през зимата – топло. Покривите са с каменни тикли.

На Ваше разположение е и покрита барбекю зона за тридесет човека, с глинена фурна за печене, скара на дървени въглища и зидана печка. Уникалното съчетание на климатичните условия на региона с екологичния фактор на селището ще направят Вашия престой пълноценен и незабравим.

Последвайте ПОД СКАЛИТЕ в социалните мрежи:

Facebook: https://www.facebook.com/podskalite/

Instagram: https://instagram.com/clayhousesbg

Website: https://clayhouses.bg/


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *