“Да спасим краля” нова документална поредица на HBO за испанския крал Хуан Карлос I с премиера на 9 септември

Новата оригинална HBO Max поредица „Да спасим краля“  ще има премиера в стрийминг платформата на 9 септември. Една история за шпиони, конспирации и договори за мълчание, разказана от свидетели на случките и експерти… Поредицата в три части разкрива как държавната машина се стреми да защити бившия крал на Испания Хуан Карлос I и да прикрие неговите скандали. Сериалът е продуциран от Mandarina за HBO Max.

 

Включвайки повече от 50 интервюта от първо лице с журналисти, политици, бивши тайни агенти и бивша любовница, документалната поредица в три части предоставя задълбочен поглед върху един основополагащ период от испанската история.

Този интимен портрет на дълго управлявалия суверен – от 1975 г. до 2014 г. – изследва една многостранна и противоречива фигура. Хуан Карлос I е монарх, който, за официалната история е сложил край на 40-годишната диктатура на Франсиско Франко, но в крайна сметка абдикира и напуска Испания против собствената си воля, за да спаси наследството и честта на короната.

 

Мигел Салват, Ханка Кастелицова и Антонио Трашорас са изпълнителни продуценти за HBO Max. Копородуценти са Campanilla Films, S.L., подкомпания на Mandarina.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *