Емилия Белчева – българката помогнала на хиляди жени

Емилия Белчева – Разработва авторска система с упражнения за коригиране на неправилната стойка и гръбначните изкривявания. Води обучения за бременни, разкрива как да се избегне качването на излишни килограми и какъв е пътят към бързото възстановяване след раждането.

Издава пет книги с консултации по психология за деца и възрастни, създателка е на собствени методики за тренировки и има над 10 годишен опит в организиране на курсове за подобряване на емоционалното и физическото състояние на хората.
Емилия Белчева стартира своите упражнения, като първо теста на самата нея. Всичко започва преди осем години, след раждането на първата си дъщеря Емилия получава контузия в таза. Тогава има два избора- или да спрехда се движи или да отделя по няколко часа за рехабилитация, отслабване и масажи, за да отпусне нервите в гърба и таза.
Тогава тя няма това време и възможност и решава да събере всички процедури в една- която да е кратка и да може да се прави навсякъде. Тогава тя събира всички тези практики в една – 30 минутна и резултата е на лице.

Според Емилия Белчева естествената красота се крие в редица гимнастики, които не влияят по никакъв начин на организма и нашето здраве, а напротив- засилват нашият чар, подпомагат ни да подчертаем скулите, да увеличим устните, да махнем двойната брадичка и да опишем очите.
Според нея, жените започват да обръщат внимание на външният си вид, след 35 годишна възраст, най-често след като родят. Тогава осъзнават, че имат нужда да изглеждат добре и да се хранят здравословно. Осъзнават,че в старанието си да бъдат добри домакини и добри съпруги, забравят да се грижат за себе си.
За въпросите за красотата и външният вид, Емилия Белчева консултира не само българки, но и чужденки. Тя работи над 10 години с най-успешните рускини, като ги обучава и им дава правилните насоки.

Емилия споделя, че в практиката си се е уверила, че рускините са най-подържаните жени, като залагат на естествената красота, а не на ботокс и филъри, както в България.
За ботокса и филърите споделя, че те ни замаскират. По този начин, се опитваме да скрием нещата, които не одобряваме в нас самите, за да се харесаме в обществото. Но голяма част от жените не осъзнават, че те премахват чара си и това ги прави еднакви. Така губят своята индивидуалност- а силните дами ценят своята индивидуалност.
Преди няколко години Емилия Белчева получава предложение лично от Юлия Сайфулина- да стане част от нейната академия за красота в Москва, но Емилия отказва предложението- според нея родината ни е най-добрият вариант за живот в момента.
Най-важното нещо, което всяка дама трябва да знае е, че спазмите в даден мускул на тялото, отговарят на блокирана емоция.
„Прекарването цял ден на стола в офиса, води до артрофия ( преразгягане) , стоенето на крак в заведенията в които работят дамите предизвиква фасцит( натягане) . Тези мускули отговарят дали сме щастливи и доволни от това, което имаме – семейство, работа, самият ни живот. Жената с добро телосложение и добра мускулатура ще реагира щастливо на всяка ситуация. Външният ни вид показва много неща, за които дори не предполагаме. Той е огледалото на нащата психика и разкрива какво се случва с органите ни. “ – споделя Белчева.

Външният ни вид показва много неща за които дори не предполагаме. Ако имаме паднали рамене надолу, това означава, че се грижим за всички около нас и винаги забравяме за себе си.

Пъпките показват, коя храна не усвояваме.
Болките разкриват какъв психологичен блокаж имаме.

Емилия Белчева е против универсалните диети. Тя споделя, че е пробвала абсолютно всички диети и доста е патила от тях.
Според Белчева, всяка диета е много индивидуална за всеки организъм. Тя споделя, че един хранителен режим, даден от някой друг, може да действа по съвсем неочакван начин. Всеки човек има различен метаболизъм, затова целта и е да направи индивидуални хранителни режими за всеки човек, според метаболизма му . Тя използва тест за метаболитен тип, който показва какви храни са подходящи за съответната личност и когато се приложи, успеха се вижда в рамките на 2 седмици.
В началото на годината, Емилия Белчева организира онлайн маратон с Марк Де Турк, който работи на световно ниво с личности като Том Круз и Уил Смит.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *