ЕXIT стартира с послания за мир Nick Cave & The Bad Seeds идват в крепостта днес!

21-то издание на фестивала EXIT стартира снощи в 20 часа. с церемония, доминирана от послания за мир, откриване на инсталацията „Жълтата подводница” на река Дунав под Петроварадинската крепост, символично пускане на 22 гълъба и емоционално изпълнение на DJ Mose.

 

Беше фантастична първа вечер пред 42 000 посетители, с доминиращи изпълнения на Iggy Azalea, Afrojack, Senidah, Adam Beyer, Enrico Sanguliano и Anfisa Letyago. Шоуто продължава тази вечер с пристигането на едно от най-големите имена в историята на рокендрола. Страхотните Nick Cave и The Bad Seeds ще свирят на главната сцена на EXIT Festival тази вечер. Петгодишното чакане най-накрая приключи! Концертът, който всички чакахме, шумен, яростен, пълен рок спектакъл за невероятно вярна армия от фенове, е централното музикално събитие на втората вечер на Крепостта с начален час 22:00. на точката. Заедно с Cave, най-забележителните изпълнители от програмата тази вечер включват Masked Wolf, Maceo Plex, Honey Dijon, Denis Sulta и неразрушимите The Exploited!

 

За първи път EXIT имаше две церемонии по откриването снощи – едната в 20:00 часа. на Pachamama Stage и друг в полунощ на Main Stage, пълен с фойерверки. Събитието в Пачамама започна с емоционална реч на Henry Ammar и беше белязано от млада руско-украинска двойка, Marija и Ilija, целунали и пуснали символични 22 бели гълъба, означаващи 22 години EXIT и откриващи фестивала с послания за мир, любов и единство. Всичко това беше последвано от изпълнение на DJ Mose, една от най-големите съзнателни музикални групи в света, и откриването на арт инсталацията „Yellow Submarine“, създадена от австрийско-сръбския художник Igor Fridrih Petković от Graz, в сътрудничество с фондация EXIT. Той превърна статичните колони на стария, съборен железопътен мост на река Дунав, под Петроварадинската крепост, в подводницата от легендарния комикс и филм на Beatles, създавайки широкообхватен знак на мира. Така, използвайки концептуална машина на времето, художникът свързва артистичния вик на Beatles за мир във Виетнам с желанието на днешното „EXIT“ поколение за мир в Украйна и помирението между народите на Украйна и Русия.

 

Денят на откриването на EXIT, пред 42 000 души, беше белязан от изпълнения на хип-хоп суперзвездата Iggy Azalea, чието шоу дойде веднага след среднощната церемония по откриването, но също така и на един от най-известните диджеи в света Afrojack, чието изпълнение имаше главна сцена, пълна с фенове, придружаващи хитовете с танци, шум и цялостно отлично фестивално настроение. След изпълнението си мега популярна австралийска хип-хоп звезда беше ентусиазирана от публиката, казвайки: „Уау! Това е голяма енергия!“ Джакс Джоунс също се представи на главната сцена, като каза, че е изключително щастлив и чест да дойде на EXIT за втори път и че голямата публика отвърна на енергията, която той се опита да излъчи – „Беше перфектна хармония“, каза той след изпълнението си.

 

Първата вечер на фестивала донесе на главната сцена вдъхновено изпълнение на широко обожавания Senidah и премиерното издание на концепцията Back to the Future – двучасова витрина, смесваща старото звучене на хип-хоп ветераните от региона с нова, неудържима трап вълна. Реакцията на публиката обещава светло бъдеще за този тип проекти.

 

Един от най-големите фестивални танцови площадки в света, mts Dance Arena, имаше първата си вечер, определена от B2B изпълнения на Adam Beyer и Enrico Sangiuliano, ANNA и Sama’ Abdulhadi, както и Eli Brown и Ilija Đoković, сетове от техно звезди в процес на създаване Anfisa Letyago и Human Riasa, но също и изпълнение на живо от Reinier Zonneveld, който нарече EXIT един от най-добрите фестивали в света!

 

Основната сцена на втория ден на крепостта ще приветства Nick Cave и Masked Wolf, както и Molchat Doma и Shouse, а в близката mts Dance Arena ще гостуват триото Maceo Plex – Honey Dijon – Denis Sulta, както и великите Brina Knauss. Феновете ще могат да чуят различни музикални жанрове на Visa Fusion Stage, от хип-хоп до трап и електро-поп, с изпълнения на Prti Bee Gee, Smoke Mardeljano, Marčelo, Bojana Vunturišević, Pocket Palma и специална витрина на Bassivity. Сцената на Explosive продължава да бучи с хедлайнерите The Exploited, Misconduct и Discharge. Оазис на алтернативната електроника, любимата обновена No Sleep Novi Sad Stage на новото си, по-голямо място ще се възхищава от парижкия ъндърграунд състав на Possession и големи имена като Dax J, Hector Oaks, Parfait и Cera Chin. Trap heaven, сцената на Gang Beats, носи повече от десет изпълнители, включително Crni Cerak & Lacku.

 

Предлагат се еднодневни билети на промоционални цени от 3990 RSD за петък, 4490 RSD за събота и 2990 RSD за неделя. Тази вечер се предлагат и билети за Fan-pit за 3990 RSD. В продажба са и дневни VIP билети, както и четиридневен VIP пакет на цена от 41 000 RSD. Билет

 

 


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *