Зорница Иларионова с три нови награди

Младата и изключително талантлива цигуларка Зорница Иларионова получи три нови награди и продължава да прославя страната ни със своя талант. Тя получава втора награда в категорията на професионалистите (при неприсъдена първа) на първият международен конкурс на името на знаменитата пианистка “Клара Шуман” в Белгия.

Конкурса се проведе онлайн в края на месец декември през изминалата година. Конкурсът беше за всички инструменти с изключително авторитетно 12 членно жури, включващо именити музиканти от Берлинската и Виенска Филхармония, от САЩ, Италия, Хонгконг, Сингапур, Англия и Германия. И отзивът на част от журито за изпълнението на Зорница бе следният:

“Какъв завладяващ артист!
С голямо удоволствие слушахме нейното изпълнение! Притежава пълното владеене и майсторство над цигулката! Въображението и способността на Зорница да отведе слушателя по различни пътища е забележителна! Пред нея има много светло бъдеще! Да продължава прекрасният си начин на работа!”

Изминалага година беше изключително успешна за талантливата цигуларка. Освен поредицата от летни концерти “SymphoNY way” заедно с големия певец Васил Петров и Врачанска филхармония, където Зорница е специален гост солист, тя концертира и в Дубай заедно с Калинградски симфоничен оркестър, а в края на лятото Зорница Иларионова стана лауреат на още един престижен международен конкурс на името на забележителния цигулар “Рудолф Кройцер”, който се състоя в Лиеж, Белгия. Преди броени дни Ансамбълът на 2019г. Зорница Иларионова и Мартина Табакова получи поредна престижна първа награда от международния конкурс “Music Prospect” в Москва, Русия.

В момента Зорница Иларионова подготвя нов проект с изключителните пианисти Георги Черкин и Иван Янъков.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *