Кои са задължителните стъпки, преди да предриемете разрушаване на сгради

Представете се, че от дълго време сте си мечтаели да притежавате къща с двор. А сега си представете, че този ви блян реално може да се сбъдне – подготвени сте финансово, имате зад гърба си архитект и интериорен дизайнер, които да се погрижат за екстериора и интериора на бъдещия ви дом. Открили сте и мястото – чудно кътче в близост до града, което сякаш само очаква да започнете да го обитавате със семейството си. Възниква само един проблем – то е вече застроено. Логично е, че, преди да предприемете строеж, следва да пристъпите към разрушаване на сгради.

Днешният текст е ориентиран към няколко съвета, които считаме, че ще ви бъдат особено полезни, ако ви предстои подобна операция. Нито едно разрушаване на сгради не е детска игра и е повече от задължително да бъде взето под внимание и сериозно. Не си и помисляйте да се заемете с подобна дейност самостоятелно – потърсете професионален екип, който да изпълни задачата от началото до край.

И, все пак, ако ви е любопитно да разберете повече подробности около процеса, то днес ще ви разкрием някои от задължителните стъпки при разрушаване на сгради.

На първо място е необходимо да се огледа терена и да се направи диагностика на текущата сграда, построена на него. Дали е нова, дали е рушаща се са все важни въпроси, които ще определят по-нататъшните действия на експертите. Рушащите се ниски постройки биха могли да бъдат съборени ръчно като първо се размонтират всички ценни и годни материали и суровини. След това експертите може да заложат на разрушаваща топка за събаряне на основите.

Високите сгради представляват истинско предизвикателство – процедурата по тяхното разрушаване би могла да бъде наистина опасна, ако не се вземат необходимите мерки преди това. Най-доброто решение е да се използва контролиран взрив след предварително позициониране на експлозиви на ключови места в конструкцията. Така ще се осигури срутването на сградата сама върху себе си, вместо да падне встрани и да предизвика множество щети, застрашавайки живота на много хора. След всяко разрушаване на сгради, екипът, ръдководещ операцията, трябва да разчисти терена и да го подготви за бъдещи строителни дейности.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *