Кои са страните, които бележат ръст в бизнес пътуванията през 2022

Тъй като Covid ограниченията продължават да се премахват по целия свят, пътуванията свързани с работата се възстановяват значително през тази година.

Въпреки че всички пътувания претърпяха спад по време на пандемията, международните бизнес пътувания бяха силно засегнати, тъй като видео разговорите и конферентните връзки бързо заеха мястото на посещенията на място и личните срещи с клиенти. Но тъй като светът се учи да живее с вируса, пътуванията свързани с работата, се завръщат в голяма степен през 2022г.

Според компанията за управление на пътувания Airtickets, резервациите за бизнес пътувания само за първите три месеца на 2022 г. са надхвърлили повече от половината от всички резервации за 2021 г., с 875% увеличение от март 2021 г. до март 2022 г. Ето и кои са държавите, които са сред първите, които се възвръщат към нормален ритъм на работа.

Великобритания

С най-много бизнес резервации в Европа тази година, според данните на Airtickets, Обединеното кралство служи като център за международна търговия. Личните срещи остават важна част от тази култура.

Испания

Втората държава с най-голям брой резервации за бизнес пътувания в Европа тази година (след Обединеното кралство). Бизнесът е насочен основно в икономически важния регион Каталуния. Стилът на пътуване също се променя. Докато преди групите искаха да са близо до Барселона и да прекарват повече време в града, днешните искания за дейности са по-скоро базирани в провинцията.

Мексико

С най-много резервации за бизнес пътувания, от която и да е страна в Латинска Америка, Мексико поддържаше едни от най-отворените политики за пътуване по време на пандемията, като на всеки беше позволено да пристигне със самолет по работа или за почивка, независимо от статуса на ваксинация.

Докато Мексико Сити остава най-важният икономически център, Гуадалахара, вторият по големина град в страната, направи големи инвестиции в бизнеса през последните две години. Най-големият конгресен център в страната, Expo Guadalajara, инвестира повече от 23 милиона долара в мексикански песо по време на пандемията, за да улесни хигиенните практики, да приложи процедури за тестване и да изгради зони за изолация.

Индия

Въпреки че бизнес пътуванията бяха особено силно засегнати тук, Индия остава лидер в азиатско-тихоокеанските бизнес резервации, нареждайки се на второ място в региона след Австралия. Всъщност авиокомпаниите пуснаха нови директни полети между двете страни, с цел улеснение на бизнеса.

 

 

Канада

Класирана на девето място в общите бизнес резервации за тази година. Въпреки че голяма част от това досега се дължи на канадските граждани, които се възползват от дистанционната работа, международните пътувания тук се очаква да нараснат още повече. Страната премахна своите изисквания за тестване през април за ваксинирани пътници, като се очаква това да доведе до приток на чуждестранни работници и повече международни конференции.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *