Манита Вартан издаде първата си книга

Мисис България Манита Вартан написа първата си книга посветена на арменската кухня. Името и е „Любимите рецепти на Манита Вартан – В кухнята на Мисис България“. В нея Манита е описала най-любимите си арменски рецепти, както и историята на готвенето в древността за арменците. Идеята е дошла след предаването „Черешката на тортата“, в което тя участва и завърши като победител с равен брой точки с друг участник.

За успеха си тя получи и награда от шеф Манчев както и покана за нов сезон. След изявата си в кулинарното шоу Манита започнала да работи по проекта, поради голям интерес към арменските й рецепти от зрители и последователи. Филологическото и образование е трамплина чрез който Мисис България даде заявка за това, че тази книга е част от поредица от четива върху, които работи.

Вартан се е научила да готви от баба й Манник, на която е кръстена и с която е израснала. Припомняме, че в „Черешката на тортата“ Мисис България нагости останалите участници с много богато меню, предложи над 7 ястия всички с трудоемко и сложно приготвяне и доказа качествата на красивите жени. За основно Вартан бе заложила на типичната арменска гозба – мантъ и арменско барбекю, приготвено в специални пещи на открито, наречено хоровац. Десертите, с които изкуши гостите бяха два – гата и ашуре. На 1 декември предстои публичното представяне на книгата и официална промоция. В момента върви предварителна поръчка на изданието в профилите и в социалните мрежи, като първите 100 броя бяха заявени още в първите 48 часа.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *