НАЙ-ГОЛЯМОТО СОЦИАЛНО ГРАДЧЕ ЗА ОБМЯНА НА ОПИТ В СОЦИАЛНАТА СФЕРА СЕ ПРОВЕЖДА В СОФИЯ ПОД НАДСЛОВ „1 ЮНИ – ДЕНЯТ Е НА ВСИЧКИ ДЕЦА“

Нуртен Юнсев Дел Луче пристигна от Анталия за да зарадва децата

Под патронажа на зам.-кмета на Столична община – Албена Атанасова се провежда най-голямото социално градче за обмяна на опит и предаване знания за социално подпомагане на деца и младежи. Събитието се провежда по повод празника на детето под надслов „1 юни – Денят на всички деца“ .

На празника, в специално разположени шатри, представители на различни неправителствени организации – доставчици на социални услуги на територията на Столична община и социални заведения за деца и младежи популяризират своята дейност пред широката общественост. Към инициативата на Столична община се включиха Сдружение „Информация и консултации“, Фондация „Надежда за малките“, Фондация „Светът на Мария“, Фондация „Конкордия България“, Сдружение „Център за психологически изследвания”, Фондация „Надежда“ Сдружение „Каритас – София“, Сдружение „Съюз на слепите в България“ Фондация „Агапедия България“ Фондация „За нашите деца“, Фондация „Хора с големи сърца“, Сдружение „Тишина“ /Център за социална рехабилитация и интеграция „Чудеса“/, Фондация „Здраве и социално развитие“, Асоциация на родители на деца с епилепсия /АЕРДЕ/, Фондация „Мечта за дете“ и други, както и представители на заведения за социални услуги на територията на Столична община.
Всички те презентираха своята дейност и представиха социални, творчески, образователни и други активности в подкрепа на деца и младежи на зам. кмета Албена Атанасова, на общинския съветник Анна Стойкова и на всички гости на събитието. Събитието е пример за доброто партньорство със всички работещи в социалната сфера и даде заявка за привличане на още неправителствени партньори и бъдеще подобни ивенти.

Специална изненада за децата са високопроходимите аварийно-спасителни автомобили за аварийно-спасителни дейности при бедствия аварии, демонстрирани от служителите на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“, които се отзовават на помощ при всички граждани в нужда.

Екипът на Направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ към Столична община подготви много забавни игри и викторини, конкурси за рисунки, приказни герои, които водят децата в света на забавленията, пълен с лакомства, подаръци и игри. В продължение на 4 дни, деца от различни социални групи и техните родите се веселят заедно и се забавляват със специално организирана театрална и концертна програма със участието на Балетна школа „Алиса“, Театър „Веселушко“, Шоуто на Кипчев, Валерия Войкова, Дует Цеци и Неци, Дария Георгиева, Борис Стойнов, Ангелина Петева, Арт Център Стринжендо и ДВГ „Сладки пуканки“, ДВГ „Палави ноти, „Веселите зъбки“ /театър с Цецо от „Семейни войни“/, 144 СУ „Народни будители“, Теди Шоу, 127 ДГ „Слънце“ и Школата на Катина „Мюзик бокс“, 129 ДГ „Приказен свят“ – Талант, спорт, стил с Таня Пеневска, Децата на Център „Чудеса, Преходно жилище „Делфини“, Белослава Костадинова /представена от нейния вокален педагог Румяна Коцева/, Вокално студио „Артес“, Театър „Мим – Арт“, Вокална формация „Светулковци“ – Читалище Светлина, Танцова школа на клуб „Огледало“.

Специални гости са Богдан Томов, Трио „Елеганс“, Галя Георгиева и група „Жестим“, EVA, Drago Drums School, група „Атлантик“, група „Хоризонт“, група „Спринт“, Николай Кипчев, Теди Георгиев, най-популярния водещ в българския радио ефир Атанас Стоянов – БГ радио и специалния гост от Анталия Нуртен Юнсев Дел Луче, които се включиха с програма и за по-малки и за по-пораснали деца. Част от дните, посветени на децата станаха и популярни и обичани лица от театралните, музикални и спортните среди.

Децата имаха възможност да посетят съвестната инициатива под надслов „Опознай природата“, а Столичната регионална здравна инспекция се включи в инициативата с отбелязване на Световния ден без тютюн на 31 май под надслов „Реши и се откажи!“.

За доброто настроение на децата допринесоха и дарителите от Стоков базар „Илиянци“, Кидсо БГ, „Нестле България“ АД, „Милмекс“ ООД, Кока кола Хеленик Къмпъни, „Чипита България“ АД, Mac Donalds, KFC (Самекс ЕООД и Ам Рест ЕООД), Инициативата „Дете на годината“.

Нуртен Юнсев Дел Луче пристигна от Анталия за да зарадва децата
Снимка за спомен с актьора Георги Мамалев преди да се качи на голямата сцена.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *