“Нямаш място в нашия град“ с предпремиера в Перник

Филмът гледаме в HBO Мах от 6-ти октомври

 

HBO Max и българската продуцентска компания Smarty Pants Shooter направиха ексклузивна предпремиера на съвместния си документален филм „Нямаш място в нашия град“ в автентична среда в Двореца на културата в град Перник вчера пред журналисти и фенове от фен клуб „Миньор“ Перник. ТРЕЙЛЪР

Вижте повече в галерията от снимки.

 

На събитието присъстваха създателите на филма от страна на българската продуцентска компания – режисьорът Николай Стефанов и продуцента Ралица Големанова, Ханка Кастелицова от HBO, изпълнителен продуцент на филма от страна на HBO, както и Димитър Нойков, управител на HBO за България.

 

„Нямаш място в нашия град“ е четвърта копродукция на HBO от България и първа под марката HBO Max, което ще даде на филма възможност да бъде гледан в стрийминг платформата от 6 октомври в над 20 европейски държави. Темите, които филма разглежда – липсата на развитие в бивши индустриални градове, фенските общности и търсенето място в обществото са общовалидни и това е предпоставка филмът да бъде интересен не само за българска, но и за интернационала широка аудитория. В него са представени истински истории на реални хора от агитката на футболния клуб, отвъд клишето за Перник и неговите граждани, без да бъдат романтизирани или оценявани, давайки поле за интерпретация от зрителя.

 

Тази седмица е и фестивалната премиера на лентата на родна земя в рамките на София Документал.

 

Историята от бившия миньорския град Перник, разказана през ежедневието на група футболни фенове, ще бъде достъпна за гледане в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery от 6 октомври в над 20 територии, сред които България, Испания, Португалия, Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия, Черна Гора, Северна Македония, Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Словакия, Норвегия, Швеция, Финландия, Дания, Исландия, Естония, Латвия и Литва.

 

“Нямаш място в нашия град” е продукция на българската компания Smarty Pants Shooter в копродукция с HBO Max. Режисьор и оператор е Николай Стефанов, а продуцент е Ралица Големанова. Изпълнителни продуценти от страна на HBO Max са Ханка Кастелицова и Тереза Кейлова. Монтажът на филма е дело на Стоян Велинов. Звукорежисьор е Иван Андреев за SONUS Studio. Сценаристи са Мариана Събева, Николай Стефанов и Ралица Големанова. Постпродукция – Концепт студио. Филмът ще бъде наличен на всички територии на HBO в Европа (над 20), а дистрибутор за останалите територии е Lightdox.

 

За Николай Стефанов:

Николай Стефанов завършва магистратура по операторско майсторство през 2003 г. и експериментира с различни визуални стилове за филми, сериали и телевизионни формати. Режисира два средно дълги документални филма през 2016 и 2018 г. Разглеждайки важни и чувствителни социални теми, “Нямаш място в нашия град” (2022) е първият му пълнометражен документален филм. Следващият проект на Николай Стефанов е в развитие в рамките на престижната международна програма за документални филми EURODOC.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *