ОАSIS Knebworth 1996: най-голямото музикално събитие за бритпоп генерацията – в кино салоните и у нас на 23 септември

Преди точно 25 години, на 10 и 11 август в Knebworth, Великобритания се случва историческо за бритпоп музиката събитие – един уикенд-рекордьор с два концерта на OASIS, посетени от 250 000 човека от 2, 5-те милиона желаещи за билети, разпродадени за по-малко от 24 часа! Този четвъртък, Cinema City показва основополагащия ОАSIS Knebworth 1996 в киносалоните си в страната – София, Бургас, Варна, Стара Загора, Пловдив и Русе.

В почти два часа музикалният документален филм на Jake Scott представя грандиозния ивент през очите не само на феновете, но и на артистите, с невиждани лайв изпълнения и ексклузивни кадри от забавленията на братя Gallagher и компания бекстейдж.

Историческият контекст на ОАSIS Knebworth 1996 е ключов, за да се разбере колко важни са тези концерти – те се случват някъде между Европейското първенство по футбол през 1996, победата на лейбъристите на националните избори и появата на иконични поп явления като филма Trainspotting, модела Kate Moss и артиста Damien Hirst. Англия е „готина отново“!

Noel Gallagher с носталгия си спомня колко безстрашни и наивни са били по времето на този рекорд и как сега, ако трябва да излязат пред четвърт милион човека публика, ще са истински ужасени. А китаристът Paul Bonehead Arthurs пък откровено заявява, че тогава групата е трябвало да се раздели, на пика на славата си, правейки недвусмислени препратки към скандалите и проблемите, свързани с OASIS през последните години. В сетлиста на бандата за лайвовете от 96-та, които се смятат за връх в кариерата им, са класиките Champagne Supernova, Wonderwall и Don’t Look Back In Anger.

Паралелно със световната премиера на ОАSIS Knebworth 1996 и българските бритпопъри, които не са били част от онзи исторически уикенд на живо, сега могат да съпреживеят двата концерта на OASIS Knebworth 1996 с прожекциите на голям екран в киносалоните на Cinema City в страната на 23 септември /четвъртък/ от 20:00. Билети се продават тук, а капацитетът на залите е намален на 50%, като местата, налични за закупуване и резервация, са разпределени шахматно според актуалните мерки на Министерство на здравеопазването.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *