„СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКА“ – концерт на Хилда Казасян и Плевенска филхармония със специалното участие на Теодосий Спасов и Васил Петров в Благоевград на 11.10.2023

Концертът „СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКА“ на ХИЛДА КАЗАСЯН и Плевенска филхармония, ще бъде представен  на 11-ти октомври, от 19 часа.

След огромния успех на програмата „Да послушаме кино“, включваща едни от най-популярните теми от български филми, която препълни големите сцени в България и беше отличена с приза „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, проектът продължава с музика от световното кино. Включва избрани филмови теми от обичани знакови филми, в изцяло нов аранжимент за оркестър, джаз бенд и солисти. Аранжиментите и за този проект са дело на маестро Христо Йоцов.


Концерт-спектакълът „Световното кино в музиката“ представя музикална програма от филмовите ленти – „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Убий Бил“, „Кабаре“, „Флашданс“, „Хубава жена“, „Приятели“, филмите на Чарли Чаплин („Модерни времена“), музиката на Джон Уилямс от „Междузвездни войни“, „Хари Потър“ и много други.

На сцената освен оркестърът на Плевенска филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов

и солистите ХИЛДА КАЗАСЯН, ТЕОДОСИЙ СПАСОВ, ВАСИЛ ПЕТРОВ, 

ще бъдат и едни от най-добрите джаз музиканти в България:
Христо Йоцов – барабани
Живко Петров – пиано
Димитър Карамфилов – контрабас
Михаил Йосифов – тромпет
Събитието включва и мултимедия на огромен кино екран над концертния подиум, подготвена от Васил Къркеланов в синхрон с програмата, с което музиката още по-силно се вплита с филмовото изкуство.

Билети за събитието, можете да закупите от тук: https://www.eventim.bg/bg/bileti/koncert-na-hilda-kazasyan-blagoevgrad-zala-peyo-yavorov-1358932/performance.html


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *