Силвия Кабаиванова участва в основаването на Европейски моден алианс във Франкфурт

В края на март Силвия Кабаиванова, Председател на Българска модна асоциация участва в основаването на Европейски моден алианс, който цели да създаде просперираща модна еко система в Европа. Срещата се проведе на 23 и 24 март във Франкфурт на Майн, Германия. Участваха 33 организации от над 25 европейски държави, сред които представители на организаторите на големи европейски седмици на модата – Frankfurt Fashion Week, Copenhagen Fashion Week, Malta Fashion Week, Athens Xclusive Designers Week и други.

Силвия Кабаиванова, Председател на Българска модна асоциация

Специално видео обръщение отправи Мария Габриел. Част от думите и бяха: „Модата е ключова индустрия за креативния дизайн. Знам, че сте се събрали днес, за да обсъдите възможността за създаване на Европейски моден алианс. Аз лично смятам, че това е брилянтна идея. Смятайте ме за посредник и разчитайте на моята подкрепа.“

Мария Габриел, еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Комисията „Фон дер Лайен“.

Своите послания отправиха и Паскал Моранд от Френската федерация за висша мода и Карло Капаса от Италианската Национална камара за мода.
“Силните страни на един алианс ще бъдат в обединението, за да управлявате всичко заедно, но в различни области и уважавайки се взаимно. Креативността трябва да бъде запазена навсякъде.”

Паскал Моранд, Fédération de la Haute Couture et de la Mode

„Креативността е ключов фактор за европейската мода и е задължителна, следователно трябва да бъде защитена. Преди всичко трябва да сме наясно със социално въздействие и социална устойчивост в модата. Обединена Европа трябва да докаже, че ценностите и са солидни и дълбоки.

Карло Капаса, Camera Nazionale della Moda Italiana

В продължение на два дни всички присъстващи участваха в уъркшоп за дефиниране на мисия, визия и цел на една потенциална мрежа от европейски модни съвети, институти, инкубатори и клъстери. Бяха дефинирани общи предизвикателства, амбиции и ключови етапи.

Участниците в срещата за създаване на Европейски моден алианс

„Съюзите са трудни именно защото в тях няма „шеф“. Те са партньорство. И партньорите са равни по определение. Човек не може да дава заповеди на партньор.“

Питър Ф. Дракър

Европейският моден алианс е силен глас, който се застъпва за и ускорява прехода на европейската мода към по-устойчиво, иновативно, приобщаващо и творческо бъдеще.

По повод участието си в срещата Силвия Кабаиванова сподели: „За мен беше чест и отговорност да бъда единствен представител от България. От повече от 20 години подкрепям българската мода и вярвам, че с участието на Българска модна асоциация в този алианс ще има все повече възможности за популяризирането и на европейския и световния моден подиум.“

Силвия Кабаиванова, Председател на Българска модна асоциация


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *