СМЪРТТА МОЖЕ ДА ПОЧАКА, ЗРИТЕЛИТЕ – НЕ! ДЖЕЙМС БОНД СЕ ЗАВЪРНА В КИНАТА С РЕКОРДЕН УИКЕНД

След дълго очакване, през изминалия уикенд Джеймс Бонд се завърна на голям екран с 25-ия филм от поредицата за агент 007 Смъртта може да почака и почитателите на качественото развлечение и доброто кино, заедно с верните фенове на франчайза, се стекоха към киносалоните, за да съпреживеят последното превъплъщение на Даниел Крейг като иконичния британски таен агент.

А резултатите не закъсняха. За дебютния си уикенд у нас Смъртта може да почака е бил гледан от близо 22 хил. зрители и е спечелил приходи от над 251 хил. лева. Постижението на Бонд му отрежда второто място за най-успешен откриващ уикенд за 2021 година, както и втория най-голям дебют от началото на пандемията в България.

В световен мащаб представянето на Бонд е не по-малко впечатляващо. За първите три дни от разпространението си Смъртта може да почака е спечелил 119,1 млн. долара, което прави филма първата холивудска продукция от началото на пандемията, която дебютира с резултат от над 100 млн., без помощта на Китай, където агент 007 ще се появи чак в края на октомври. Във впечатляващата сума се включват 34,8 млн. долара от родината на Бонд – Великобритания, където Смъртта може да почака бележи рекорд за най-успешна премиера на филм от франчайза за всички времена.

Успехът и рекордите на Смъртта може да почака не идват изненадващо. Филмът предлага на зрителите не само превърналите се в запазена марка на 60-годишната поредица зрелищен екшън, иновативни джаджи, емблематични коли, забележителни локации и изискан стил, но и драматична история, криеща много изненади и обрати, достоен завършек на Бонд-ерата на Даниел Крейг.

В Смъртта може да почака Джеймс Бонд е напуснал активна служба и се наслаждава на спокоен живот в Ямайка. Покоят му обаче се оказва краткотраен – на прага му се появява старият му приятел Феликс Лайтър от ЦРУ, който има нужда от неговата помощ. Мисията да спаси отвлечен учен се оказва далеч по-коварна от очакваното и отвежда Бонд по следите на мистериозния Сафин (Рами Малек, Бохемска рапсодия). Въоръжен с опасна нова технология, която може да причини смъртта на милиони хора, Сафин търси отмъщение и жадува за Маделин Суон (Леа Сейду) – първата жена, която Бонд си е позволил да обича истински след смъртта на Веспър Линд и която крие не по-малко опасни тайни.

Режисьор на Смъртта може да почака е Кари Фукунага (Истински детектив, Beasts of No Nation), а продуценти са Майкъл Уилсън и Барбара Броколи. Сценарият е дело на Нийл Първис, Робърт Уейд, Кари Фукунага и Фийби Уолър-Бридж. В ролите са Даниел Крейг, Рами Малек, Леа Сейду, Ана де Армас, Лашана Линч, Ралф Файнс, Кристоф Валц, Бен Уишоу, Наоми Харис, Джефри Райт, Рори Киниър, Били Магнусен и др.

Не пропускайте края на една епоха – Смъртта може да почака е вече в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *