Топ съвети от салон Магама: Как да запазим красотата на удължената коса?

Морските приключения не спират. Слънцето е наш най-добър приятел, който се грижи за бронзовия загар на нашата кожа и доброто ни настроение!
Но дали е така и за удължената коса специалистите от салон Магама ви дават най-ценните съвети за грижа за кичури, треси или стикери за удължаване на коса!

Ограничете слънчевите лъчи

Морската почивка предполага повече часове прекарани на плажа, но директното излагане на вашата коса на слънце й причинява слънчево изгаряне. За това е добре да приберете косата в плитка или на кок и да я покриете. Сега има толкова голямо разнообразие от аксесоари, който идеално се вписват в топ трендовете за плажна мода. Шапка, шал или тюрбан ще предпазят вашата удължена коса от изпепеляващите слънчеви лъчи. В някои случаи хората дори не си дават сметка, че косата изгаря по същия начин, както кожата ни, за това трябва да отделяме специално внимание.

Не на солената вода

Морската сол или хлора в басейна силно дехидратират и изтощават удължената коса! Когато сте на море, не забравяйте да изплакнете косата си с чиста вода веднага след излизане от морето или басейна, така ще ограничите максимално дехидратацията.

Плитка за плуване

Удължената коса е прекрасна, когато има блестящ вид. Често обаче дамите забравят, че плуването във водата може да разбърка и оплете свръските на кератиновите кичури или редовете поставени треси! За да избегнете целия този дискомфорт приберете косата в плитка, сплетена на рибена кост. Така удълженията ще запазят позицията си и ще избегнете неприятното оплитане!

Жадувана хидратация

Не забравяйте, специалната грижа за удължената коса. Тя е доста капризна и за перфектния й външен вид е добре редовно нанасяне на хидратиращи продукти. Такива са различни арганови масла, масла от макадамия или кристали, които запечатват косъма като запазват влажността вътре в него. Нанасяйте грижата преди и след влизане във водата, така създадения предпазен филм около косата ще я защити от изсушаване.

Не си лягайте с влажна коса

Едно от правилата за прекрасни, красиви и най-вече издръжливи удължения за коса е това да не си лягате с влажна коса. Това е от изключителна важност особено за кератиновите кичури. Специалистите от Магама съветват да изсушавате добре косата в зоната на свръзките на кичурите, за да се избегне тяхното напукване и последващо раздърпване на удълженията.

Контрол на топлината

Ясно ни е, че за прекрасно изправена коса пресата е идеалният варинт. Когато използвате топлинни уреди за изсушаване на удължената коса винаги съобразявайте това да става на по-ниска температура. Нанасяйте предварително термозащитен спрей и сушете косата на не по висока температура от 120 С.

Четката за удължена коса пръв приятел на красотата

Понякога неглиже станали от сън прихващаме косата с шнола или на огромен кок и се отпрявяме към релакс зоната. Търсим наслада и прохлада под чадъра и едва следобяд се сещаме, че косата ни е била така през цялото време. Взимаш бърз душ и хоп на следващото плажно приключение. За прекрасната удължена коса едно от най-важните неща е редовното разресване. Това трябва да е първа стъпка от вашия ритуат за красота сутрин и този преди лягане. Удълженията ще бъдат все така разкошни и прекрасни ако полагате нужната грижа и внимание. Нежно разресвайте косата от самия корен до краищата на косата с подгодяща за това четка, без скубане и с особено внимание към свръзките на кичурите или треси поставени с капси. Ако правите това както са ви показали специалистите в удължаването на коса от салон Магама ще се радвате на тази красота всеки ден!

Салон Магама
София, ул. Дамян Груев 46
0898777740 или 070090074

https://magama-shop.com/category/grija-za-kosata


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *