Турска закуска събра Атанас Лазаров, Силвия Кацарова и Андре Токев

Сутрешна турска закуска се проведе на 21 май в София в историческата резиденция на Турското посолство. Събитието бе организирано от посланника на Турция за България, а именно стилната г-жа Айлин Секизкьок.

Действително, турската закуска се превърна в световна марка. Дотолкова, че Турция предприе стъпки за приемането на 6 юни като „Световен ден на закуската“. Причината за избора на тази дата, е че на същият ден през 2014 г. закуската, организирана с участието на 51 793 души в историческия град Ван, известен със закуската си толкова, колкото с езерото и котките си, е включена в Книгата на рекордите на Гинес като „най-многолюдната закуска“.

Изхождайки от този рекорд продължават усилията и за вкючване на „Културата за закуска във Ван“ в Списъка на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО.На събитието, организирано от посланик Айлин Секизкьок, присъстваха и специални гости.

Такива бяха легендата на българската естрада Силвия Кацарова, Таня Тюркян, PR експертът Атанас Лазаров и носителят на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree, уважаваният Андре Токев.

Участниците в едно от водещите автомобилни ралита в света „15.-то Европа-Ориент „Рали за приятелство и мир Изток-Запад“, които тръгвайки от Брюксел, ще си починат за закуска в София преди да продължат пътя си за Турция и ще бъдат наши гости заедно с класическите си автомобили.  Един от автомобилите в ралито- „Гастрономия“, превозва различни вкусове от Турция, на които гостите на събитието се насладиха.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *