“Тъмните му материи” от днес в HBO Max с цели два епизода

Първите два епизода от финалния сезон на хитовата HBO адаптация „Тъмните му материи“ са налични от днес в стрийминг платформата HBO Max. Последната книга от поредицата на Филип Пулман, “Кехлибареният далекоглед” е много по-дълга и по-сложна от първите две и респективно създателите на сериала обещават финала да носи мощен емоционален заряд с вълнуващи сцени.  

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=oknhkMXC6Ys

Актьорският състав допринася много за емоционалната градация на сезона – сложните герои като лорд Асриел и г-жа Култър получават повече време в тези финални осем епизода. Ако сте били любопитни какви са тези образи, отвъд кратката им среща в края на първи сезон, то настоящият предоставя много разкрития и обясняващи отношенията им сцени.

В тази последна глава на епичната фентъзи поредица, Лайра (Дафне Кийн) и Уил (Амир Уилсън) поемат към тъмното място, от което никой никога не се е завръщал. На фона на епичната борба на възрастните срещу Властта, Лайра и Уил ще разберат, че спасяването на световете идва на ужасна цена.

Актьорският състав за третия сезон включва Дафне Кийн като Лайра, Амир Уилсън като Уил, Рут Уилсън като г-жа Култър, Джеймс Макавой като лорд Асриел, Симон Кърби като Мери Малоун, Уил Кийн като баща-президент Макфейл, Джейд Анука като Рута Скади, Рута Гедминстас като Серафина Пекала. Голяма част от актьорите, взели участие в първи сезон имат поява и във финалния, дори и само с една фраза – нещо, което създателите на сериала отбелязват с благодарност като изключителна лоялност и желание на всеки от екипа да допринесе за развитието на героя си.

 

„Тъмните му материи“ е продуциран от Bad Wolf в сътрудничество с New Line Cinema за BBC One и HBO. Изпълнителни продуценти на сериала са Джейн Трантър, Дан МакКълок, Джоел Колинс и Джули Гарднър за Bad Wolf; Филип Пулман, Джак Торн, Том Хупър; Дебора Форте, Тоби Емерих и Каролин Блекууд за New Line Cinema, както и Бен Ървинг за BBC.

 

Всички епизоди на предните два сезона на сериала са достъпни за гледане с българско аудио или с български субтитри по всяко време в стрийминг платформата HBO Max. Нов епизод от настоящия сезон ще бъде наличен всеки следващ вторник.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *