ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ С АЛБУМ И КОНЦЕРТ ЗА ЮБИЛЕЯ

Младият певец Валентин Велчев е готов с дебютния си албум „Аз съм Валентин“, който ще представи с голям концерт на 1 април 2022 г. Датата не е случайно избрана, тъй като точно тогава той ще празнува и своя юбилей, а мястото е зала Сити Марк Арт Център, където рецитали са изнасяли Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Панайот Панайотов, Мими Николова и Илия Луков и много други.

В дългоочаквания албум са събрани 12 авторски песни. Три от тях са представяни на фестивала Пирин Фолк – Сандански в конкурса за нова авторска песен – „Наздраве“ (2021), „Благословен“ (2020) и „Пирински орли“ (2019), получила наградата на журналистическото жури. Включени са и познатите вече песни „От Враца до Дунава“, „Татковина“, „Коледно хоро“ и „Ванга“, която Валентин Велчев изпълнява с Ели Кордева и Светоглас. Почитателите на българския фолклор ще чуят за първи път и най-новите му песни, сред които и заглавната „Аз съм Валентин“ от авторката на „Пирински орли“ и „Ванга“ Ели Кордева. След испанската версия на „Пирински орли“ – „Águilas de Pirin“, Валентин Велчев ще изненада чуждоезичната публика и с английска версия на „Аз съм Валентин“ – „I am Valentin“.

Композиторът Светослав Лобошки е автор на повечето от аранжиментите в албума, а останалите са дело на Пламен Велинов, Димитър Петров и Сашко Митковски. Сред авторите са и живата легенда на българската естрада Грета Ганчева, вокалът на любимата на няколко поколения група Диана Експрес – Илия Ангелов, примите на Пирин Фолк – Антония Рангелова и Вили Рай, както и на младия композитор Камен Николов. Текстовете са на големите поети Найден Вълчев, Петър Москов, Йордан Маринков и Иван Иванов – Джон от група Кукери. Валентин Велчев е автор на две от песните в диска.

Албумът „Аз съм Валентин“ е продуциран и издаден от Валентин Велчев, а музикален продуцент е Лео Богдановски.

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК:

https://www.facebook.com/events/263174612672402

 

ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ В YOUTUBE:

https://www.youtube.com/valentinvelchevmusic

 

ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ ВЪВ ФЕЙСБУК:

https://www.facebook.com/valentinvelchevmusic/

 

ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ В ИНСТАГРАМ:

https://www.instagram.com/valentin_velchev_music/

 

ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ В ТИК-ТОК:

https://www.tiktok.com/@valentin_velchev_music


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *