Джун отново е тук: „Историята на прислужницата“ се завърна с четвъртия си сезон

Първите три епизода от новия сезон са налични в HBO GO

Минаха близо две години от последния сезон на „Историята на прислужницата“, адаптация на едноименния роман на Маргарет Атууд. След дълго очакване дистопичната сага продължава и то с премиерата на първите три епизода наведнъж. Те вече са достъпни за гледане в стрийминг платформата на Warner Media HBO GO, a телевизионната премиера на първи епизод е утре вечер от 21:00 часа по HBO.

Историята няма нужда от представяне, но припомняме, че тя следва Джун Осбърн (Елизабет Мос), жена, която се противопоставя на реда в Гилеад, тоталитарно религиозно ревностно общество, създадено САЩ след гражданска война. В Гилеад мъжете държат властта, а плодородните жени, поробени като „слугини“, са принудени да заченат деца за „командирите“ и техните съпруги. Безплодните жени обикновено се определят или като „марта“ – домашна прислужница,като съпруга на командир или като „леля“ – гледачка и надзирател. Джун е непокорна слугиня, която дръзва да наруши това статукво. 

На финала на сезон 3, Джун се присъединява към бунтовническата мрежа, за да изведе 86 деца и девет „марти“ от Гилеад със самолет за Канада. Нейната собствена ‚марта“, Рита, се качва на самолета, но Джун остава, за да отвлече вниманието на преследвачите им и за да намери дъщеря си Хана, която и е отнета още в първи сезон. Междувременно първоначалният командир на Джун, Фред Уотърфорд (Джоузеф Файнс) и съпругата му Серена (Ивон Страховски), чийто брак е разклатен, сключват сделка за имунитет от строя на Гилеад в Канада. Четвърти сезон започва там, където сюжетът спря преди две години – случващото се със семейство Уотърфорд, слугините и всички въвлечени в последствията от действията на Джун. Първите три епизода – озаглавени „Прасета“, „Нощна сянка“ и „Пресичането“ – започват да разплитат целия този хаос.

 

В сериала участват Елизабет Мос, Джоузеф Файнс, Ивон Страховски, Самира Уайли, Алексис Бледъл, Ан Дауд, Макс Мингела, Маделин Брюър, Оу Ти Фагбенъл, Аманда Бругел, Брадли Уитфорд и Сам Йегер.

Изпълнителни продуценти на четвъртия сезон на „Историята на прислужницата“ са Брус Милър, Уорън Литълфийлд, Елизабет Мос, Даниел Уилсън, Фран Сиърс, Ерик Тухман, Джон Уебър, Франк Сиракуза, Шийла Хокин, Кира Снайдер и Ялин Чанг. Поредицата е продуцирана от MGM Television, а международното разпространение е на MGM.

Всички епизоди от първите три сезона на сериала, адаптация на едноименния роман на Маргарет Артууд, могат да се гледат с български субтитри в стрийминг платформата HBO GO. Вплатформата е достъпен и документалният филм, посветен на създателката на романа – „Маргарет Атууд: Дума след дума след дума е сила“.

 

 

 

Светът на HBO GO в България

Неограничен достъп до над 7 000 часа от любими филми и сериали в онлайн стрийминг приложението HBO GO. Холивудски хитове, HBO поредици, международни и фестивални заглавия, награждавана документалистика. Детскасекция, с класически и модерни филми, с дублаж на български. Съдържанието може да се гледа на лаптоп, смартфон, смарт телевизор или таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, а вече и на Apple TV и Playstation. Услугата е достъпна за директен месечен абонамент на www.hbogo.bg. Предлагането на HBO GO директно до крайни клиенти е ощеедин начин за ползване на онлайн стрийминг услугата, в допълнение към вече наличния – HBO GO включен в телевизионните и интернет пакети на нашите партньорикабелни и телекомуникационни оператори. В края на 2021 се очаква HBO GO да се ребрандира и ъпгрейдне в HBO Max, с което функционалностите и дизайна на стриймингуслугата ще се унифицират глобално.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *