Д-р Бързашки в топ 100 зъболекари от цял свят

Д-р Пламен Бързашки е номиниран за класацията на 100-те най-добри зъболекари в света от четирима негови колеги от четири различни страни. Оценката е на борда на GSI, в който членуват водещи специалисти във всяка специалност. Церемонията по връчване на сертификатите ще се проведе в Маями през февруари 2022 г..

Д–р Пламен Бързашки е третият българин, който влиза в топ 100 на света.

Припомняме, че през 2020 г. пловдивският зъболекар д-р Венцеслав Станков влезе в топ 100 на света, след като Global Summit Institute го нареди сред най-добрите професионалисти. В класацията тогава влезе и д-р Павел Кръстев, който работи и живее от години в Ню Йорк.

The Global Summits Institute (GSI) е водеща партньорска организация, която припознава водещи медицински специалисти като лекари, фармацевти, оптици, зъболекари, хиропрактори и доставчици на здравни услуги, които са показали клинични постижения, иновации, изследвания, организационно ръководство и предприемачество в обслужващи здравето професии. GSI е на, от и в полза на лекарите.

Мисия: Да вдъхнови, да даде възможност и да овласти лекарите.

Това е организация, намираща се в САЩ. Номинациите се правят от други лекари, които са подобрили знанията си или уменията си благодарение на номинирания. Идеята е номинираният да допринася за повдигане нивото на професията като цяло, а не само към пациентите.

Критерии за подбор: Ниво на непрекъснато образование на номинирания, изследователски усилия, публикации, научни степени. Също така клинични достижения, прилагане на иновации, използване на технологии и авангардни техники, високи морални устои, хуманитарни усилия. Към критериите е и забележителен принос към професията и / или ще бъде разгледана комбинация от такива качества.

За д-р Пламен Бързашки: Той е дипломиран магистър по дентална медицина към Факултет по дентална медицина на Медицински Университет – Пловдив. Завършва образованието си с Хипократово отличие.

Специализира имплантология в Advanced Implant Academy на проф. Хофман.

Специализира пародонтална хирургия в Париж, Франция, при проф. Андре Садун.

Завършва академията за пародонтология и имплантология на Hurzeler & Zhur в Мюнхен, Германия.

Диплома за аугментация на костните структури от Университета в Будапеща с ръководител Istvan Urban.

Д-р Бързашки е сертифициран преподавател и официален треньор за България на имплантните системи: Camlog, Swiss; TRATE, Swiss; Megagen, South Korea; Biotech, France.

Официален треньор на EMS за България и Северна Македония.

Лидер на мнение за: Geistlich, Swiss; Mectron Piezosurgery, Italy; Allodyn Allografts, France.

Член е на: Български зъболекарски съюз (БЗС), Сдружението на българските зъболекари (СБЗ); Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ). Също така на Accademia Di Implantologia e Parodontologia Italy (AIPI) и ROYAL Society of Medicine, UK.

Основател и председател на Дентален клуб за клинични дискусии.

Д-р Пламен Бързашки работи в областта на имплантологията и пародонталната хирургия от 2000 г. до момента. Ежегодно провежда курсове за следдипломна квалификация на зъболекари по имплантология в 4 нива. Ръководител е на множество курсове за работа с пиезохирургични апарати и за костна аугментация. За последните 20 г. д-р Бързашки е провеждал лекции на всички национални дентални форуми у нас. Той е активно практикуващ имплантолог. Практикува в 9 клиники в най-големите градове на България. Работи като гост-имплантолог в Букурещ, Румъния и Прага, Чехия.

Последните 5 г. д-р Бързашки работи активно на доброволческия фронт в Занзибар. В момента е в процес на изграждане на първата имплантологична клиника в Занзибар с цел да предоставя квалифицирана безвъзмездна дентална помощ на местното население в Занзибар.

Източник: Plovdiv-Online


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *