За 28-и път „БАНКЕРЪ“ връчи наградите „Банкер на годината“

Вестник „БАНКЕРЪ“ продължи четвъртвековната си традиция – да отличава мениджърите на финансовите институции, постигнали най-забележителни успехи през отиващата си година. Тази година, навръх празника на банкера – Никулден (6 декември), бе проведена двадесет и осмата церемония за връчване на наградите „Банкер на годината“, пишат от уебсайта banker.bg

Единствената здрава котва в една трудна година, изправила всички ни пред големи изпитания, сякаш остана банковата система. Доминантите бяха екология и дигитализация и банките – с малки изключения – заделиха огромен човешки, технологичен и финансов ресурс за разработването и внедряването на нови продукти и услуги.

Един от най-ярките примери, че подплатената с безспорен професионализъм и прекрасни човешки качества амбиция води само напред, бе доказан от Диана Митева – изпълнителен директор и ръководител на Направление „Банкиране на дребно“ в „Банка ДСК“ и председател на Асоциацията на банките в България. Тя бе удостоена с наградата „Банкер на годината“ за изграденото доверие на акционерите, нейните колеги в банката и в сектора като цяло.

Наградата бе връчена от вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова.

За поддържаната в продължение на три година динамика в развитието на банката и за нейната социална ангажираност, с приза „Банкер на годината” бе удостоен Димитър Шумаров – изпълнителен директор, главен финансов директор и член на Управителния съвет на „Пощенска банка“. 

Кариерата му започва в отдел „Бюджетна политика“ на Министерството на финансите по времето, когато днешният управител на БНБ Димитър Радев е заместник-министър. Скоро след това е назначен на ключовата длъжност директор „Икономически анализ и прогнозиране“ в Банковата консолидационна компания.

Пак в същите драматични години, когато терминът „консолидация“ все още беше непознат в българската икономика, Димитър Шумаров се присъединява към екипа на новосъздадената Обединена българска банка и остава там цели 16 години, последните от който като главен финансов директор. От юли 2012 г. той е изпълнителен директор и главен финансов директор на „Пощенска банка“.

Наградата на Димитър Шумаров бе връчена от Асен Василев – ексфинансов министър, депутат в 47-ото Народно събрание и съпредседател на „Продължаваме промяната“.

За непрекъснатите й дългогодишни усилия да спечели дългосрочно клиентите на „Райфайзенбанк България“ , с приза „Банкер на годината” бе отличена изпълнителният директор на институцията Ани Ангелова.

Нейният водещ принцип е не просто всеки гражданин да бъде обслужен, а с него – като клиент – да бъдат изградени трайни отношения на информираност, разбиране и доверие. Само така в тези тревожни времена той може да усети опора и да се връща отново и отново в банката. Което е в основата на стабилния банков бизнес.

Наградата бе връчена от Ива Митева – заместник-председател на 47-ото Народно събрание.

За спечеленото доверие на белгийската група KBC, която му повери бизнеса си в България, Ирландия, Словакия и Унгария в качеството му на Главен изпълнителен директор на „Международни пазари“, Петър Андронов за втора поредна година стана лауреат на наградата „Банкер на годината“.

Стратег. Това е думата, с която може да бъде „описан“ първият български мениджър, получил подобна оценка от голяма европейска финансова институция. Качество, заради което Петър Андронов бе „оставен“ да работи и като председател на два надзорни съвета – на ОББ и на застрахователя ДЗИ.

Наградата бе връчена от г-н Кирил Петков – бивш икономически министър, депутат в 47-ото Народно събрание и съпредседател на „Продължаваме промяната“.

За ускоряването на процесите по дигитализацията на най-голямата по активи банка у нас, призът „Банкер на годината” получава  Септимиу Постелнику – член на Управителния съвет и главен оперативен директор на „УниКредит Булбанк“. 

Той дойде от Румъния преди две години и за този кратък период направи така, че мобилното банкиране на „УниКредит“ започна да предлага услугите си пет пъти по-бързо, „дигиталните“ потребители се увеличиха със 160 000, а банката вече очаква своя Клиент № 500 000.

Наградата бе връчена от Никола Гечев – директор „Корпоративни продажби“ на VIVACOM.

Снимка: banker.bg

Източник: banker.bg


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *