ИКЕА разкри преобразените дизайни на дивана KLIPPAN и фотьойлa POÄNG и представи новата си геймърска колекция BRÄNNBOLL на Седмицата на дизайна в Милано 2024 г.

Като акцент на Седмицата на дизайна в Милано 2024 г., шведската компания ИКЕА представи преобразените визии на два от своите най-популярни артикула – дивана KLIPPAN и фотьойла POÄNG, част от петото издание на колекцията Nytillverkad. Тези нови попълнения към колекцията, посветена на 80-ата годишнина на бранда, съчетават класически стил с модерни елементи. Обновеният диван KLIPPAN и фотьойлът POÄNG отдават почит на вечния дизайн и практичност, вдъхновени от смелия външен вид на 80-те години на миналия век, като същевременно включват нови функции, за да отговорят на настоящите и бъдещи нужди. Проектирани от покойният дългогодишен дизайнер на ИКЕА – Нобору Накамура, тези артикули символизират неговия траен отпечатък върху марката.

 

Емблематичният диван KLIPPAN, любим на потребителите вече близо пет десетилетия, е известен със семплия си дизайн и функционалност. Той остава основен елемент в гамата на ИКЕА от дебюта си в каталога през 1980 г. Универсалното кресло POÄNG, първоначално представено като POEM през 1977 г., също претърпява промени, за да отговори на променящите се стилове на живот и модни тенденции. Като част от Nytillverkad, ИКЕА представя елегантна версия с ниска облегалка на POÄNG, проектирана да привлича погледите с модерния си външен вид и да предоставя удобство с новия си регулиран ъгъл на седене.

 

,,И KLIPPAN, и POÄNG са нещо повече от мебели; те символизират нашия ангажимент да създаваме дълготрайни дизайни, които наистина подобряват както живота на хората, така и домовете им,“ споделя Йохан Ейдемо, мениджър глобален дизайн в ИКЕА  Швеция. ,,Чрез адаптиране на съществуващи елементи и извършване на обмислени корекции, ние можем да предложим на клиентите си нов прочит, като този на фотьойла с ниска облегалка POÄNG, на достъпна цена, без да правим компромис с качеството.

 

Двете емблеми на ИКЕА заеха специално място на Седмицата на дизайна в Милано 2024 г. За своето присъствие на събитието, брандът заложи на иновативна изложба, озаглавена ,,Първи“, курирана от архитекта Мидори Хасуике и пространствения дизайнер Емерсон. Преобразявайки Padiglione Visconti Милано в сцена на ИКЕА, изложбата се фокусира върху значимото събитие да напуснеш дома за първи път. При влизане посетителите имаха възможност да преминат през мащабен осветен лабиринт, символизиращ дезориентиращите емоции свързани с новото начало. След лабиринта ги очакваше централно пространство с геометрична сцена, представяща различни стаи, обзаведени както с най-новите, така и с някои от добре познатите мебели на ИКЕА. По време на изложбата своят дебют направи и иновативната геймърска колекция BRÄNNBOLL, включваща първия надуваем стол на ИКЕА.

 

,,Черпих вдъхновение от това как хората се движат докато играят видео игри. Исках да създам стол, който да подпомага играча, за да има по-добро взаимодействие помежду им. Целта е тази връзка между играча и играта да доведе до по-ангажиращо и завладяващо преживяване“, казва Дейвид Вал, дизайнер в ИКЕА Швеция.

 

Колекцията BRÄNNBOLL отразява развиващите се и разнообразни нужди на геймърите и тези, които живеят с тях. Състои се от 20 многофункционални елемента, които помагат на играчите да създадат удобна и завладяваща атмосфера докато играят – и се вписват добре в дома, когато компютърът е изключен.

 

С BRÄNNBOLL възприемаме идеята, че игрите са за всички и принадлежат навсякъде в дома. Става дума за улесняване на хората в създаването на пространства, които лесно да се адаптират към игрите, живота и всичко между тях“, казва Филип Диле, разработчик по продуктов дизайн в ИКЕА Швеция. „Надяваме се, че тази колекция ще насърчи приятелите и семействата да се събират заедно, за да споделят радостта от такъв тип изживявания.“
 
BRÄNNBOLL се откъсва от конвенционалния дизайн на геймърските мебели, като се отклонява от обичайните тематики и по-тъмните тонове. Вместо това колекцията внася живи цветове в дома, вдъхновени от уличните спортове и развлечения, което води до отличителен и запомнящ се външен вид. Тази комбинация придава комфорт и функционалност, които са от решаващо значение при видео игрите. 
 

Колекцията BRÄNNBOLL и креслата KLIPPAN и POÄNG ще бъдат налични скоро в магазините на ИКЕА, както и онлайн на ikea.bg.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *