„Лудисея – одисеята в българското кино“

В края на октомври по българските кина тръгва третият филм на продуцентска компания „Спасов Брадърс“. Филмът се казва Лудисея. От малкото, което все още знаем за филма, разбираме, че той е направен по традициите на европейското кино и най-вече на скандинавското.

Режисьорът на лентата, Ивайло Спасов, сподели, че това е търсен ефект – „Искахме филмът да изглежда като европейски, какъвто всъщност е, а не без средствата, които имат в Холивуд, да се опитваме да ги копираме и накрая да не се получава нищо. Държахме филмът да има смисъл, без да е прекалено претенциозен.

Знаехме, че най-добрият за тази работа е Дензъл Ребеловски, защото неговите текстове са винаги философски и дълбоки.“ Самият сценарист на филма Дезнъл Ребеловски пък сподели следното: „Този филм е в скандинавски стил – философия, меланхолия и размисъл за смисъла на живота. Но докато там винаги е студено, тук красивите жени го правят доста горещ.

Няма преследвания с коли, няма обири на банки, това е един филм за любовта, разказан простичко и с уважение към зрителя.“
От 28 октомври „Лудисея“ започва своята одисея в българското кино. А кой знае, може да остави следва и в европейското, по чиито традиции е направен. Желаем му успех!


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *