Мисис България Роксана Кирилова: Великият дар на Великден е надеждата (Снимки)

На Велики Четвъртък – денят за просветление и пречистване на душите, Мисис България Роксана Кирилова посети сираците от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Светлина за нас“ в гр. София.

Заедно със сина си Марк те раздадоха закупени от тях яйца и козунаци  и доставиха прясно приготвена храна.

Съмишленици в доброто дело им бяха Фондация “Благодарител”.

„Не мисля, че трябва да сме добри само по празници. Човек трябва да носи добрината в сърцето си винаги, за да може да я споделя с хората в нужда. Великденските празници са изключителен повод за равносметка. Колко любов раздадохме? Колко смирени бяхме? На смирение и любов ни учи Христос. На това искам да науча и сина си“, споделя Роксана Кирилова и допълва:

„Великият дар на Великден е надеждата. Възкресението дава смисъл, посока и възможност да започнем отначало, независимо от обстоятелствата. И независимо от обстоятелствата , тези млади хора работят и се учат да живеят в нашия параметричен свят, изпълнени с любов, чистота и смирение за това, че са родени такива. Можем само да се учим от тях, защото те показват, че най-големият дар е животът ни“.

Името на Роксана Кирилова се свързва с много благотворителни инициативи.

Красавицата не пропуска кампаниите на Фондация ”Мечта за дете”,  участвала е в първата благотворителна инициатива на Рицарите на Малта у нас. Заедно със сина си Марк участваха в  благотворителната кауза „Звезди пеят и танцуват за децата на Стрелча”, Роксана Кирилова се разписа и в кампанията на Фондация П.У.Л.С за набиране на хранителни продукти и парични средства. Вместо подарък играчка за 1 юни, Рокси подари на сина си  вълнуващо преживявана – двамата зарадваха децата към Фондация П.У.Л.С с многобройни подаръци.  Участва в най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепа на пациенти с рак на гърдата в Европа –  Race for the Cure.

Заедно с Детско-юношеската школа на ПФК“Славия София“ , направиха дарение за Детски дневен център „Света Неделя“ за деца с увреждания в община Сандански. Съвсем скоро Мисис България Роксана Кирилова присъства на събитие на Българска браншова асоциация „Пътна безопасност”, на което бяха връчени годишни награди за ”Принос в пътната безопасност”. На Благовещение Роксана Кирилова дари средства за топъл обяд на 100 души от  Дома за възрастни с умствена изостаналост в с. Подгумер. Роксана Кирилова се присъедини и към проекта на „Златен Рожен“ и The Wine Inside „Културно наследство“, които участват в инициативата на Българската асоциация на винените професионалисти – „Празнувам с българско вино“. Първото български вино, отлежало в манастир, бе създадено, за да съберат средства за реставрация на стенописите на Роженския манастир.

Роксана Кирилова е носителка е на наградите „Business and Fashion Woman“ от „Business & Fashion Awards“, „Бизнес дама на годината” в категория „Благотворителност” и др.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *