Новият сериал с Колин Фарел „Северните води“ вече е в HBO GO

Всички пет епизода са налични за гледане наведнъж

Колин Фарел и Джак О‘Конъл са звездите в новия лимитиран сериал Северните води. Всички 5 епизода са налични от днес за гледане в стрийминг платформата HBO GO. Северните води е базиран на едноименния роман на Иън Макгуайър и е адаптиран и режисиран от Андрю Хей („45 дни“ „ Уикенд“).

Сериалът разказва историята на китоловен кораб от 19-ти век, който отплава за Арктика с убиец на борда.

Действието се развива във Великобритания и арктическите води в края на 50-те години на 19 век. Годината е 1859 г. и ни повежда в историята на Патрик Съмнър (Джак О’Конъл) – бивш военен хирург, постъпил като корабен лекар на китоловна експедиция към Арктика. На борда той се сблъсква с майстора на харпуна Хенри Дракс (Колин Фарел) – жесток убиец, чиято липса на морал му помага да оцелее в бруталната реалност на света. Съмнър се надява да избяга от ужасите на миналото си, но се озовава в свят, управляван от мъже, и на злополучно пътуване с убиец-психопат на борда. От търсене на изкупление историята му се превръща в битка за оцеляване в суровата природа на Арктика.

Северните води, копродукция на See-Saw Films и Rhombus Media, е завладяваща нова драма, написана и режисирана от известния режисьор Андрю Хей. Сериалът е базиран на книгата на английския писател и академик Иън Макгуайър, която е включена в почетната класация на Man Booker. Голяма част от снимките се правени на север от архипелага Свалбард, като актьорският състав и екипът работят изцяло във водите на Северния ледовит океан.

Режисьорът Андрю Хей казва: „Романът на Иън Макгуайър описва ярко бруталната красота на арктическата среда и знаех, че трябва да се опитам да внеса подобен реализъм в сериала. Въпреки очевидните предизвикателства, снимането в Арктика изглеждаше най-добрият вариант. Исках да усетим хапливия вятър, лютия студ. Исках да уловя този страх, който идва от това, човек е толкова толкова далече от цивилизацията.

В сериала участват Джак О’Конъл като Патрик Съмнър, Колин Фарел като Хенри Дракс, Стивън Греъм като капитан Браунли, сър Том Кортни като Бакстър, Сам Спруел като Кавендиш и Роланд Мьолер като Ото. В роли виждаме още Питър Мълън, Филип Хил-Пиърсън, Кийрън Ъркхарт, Джонатан Арис, Стивън Макмилан и други.

Изпълнителни продуценти на сериала са Джейми Лоренсън, Хакан Кузета, Иън Канинг и Емил Шърман за See-Saw Films, Нив Фичман за Rhombus Media и Джо Макклелан за BBC. Северните води е копродукция с Rhombus Media и се разпространява в международен план от BBC Studios, а у нас е достъпен ексклузивно в HBO GO.

Фотокредит: BBC / HBO България


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *