Revolut разширява инвестиционното си предлагане с облигации в България

 

  • Клиентите на Revolut в България и в ЕИЗ вече могат да инвестират в корпоративни и държавни облигации, да получават редовни плащания с фиксирана лихва – до 5,5% годишно (бруто).
  • Според неотдавнашно проучване 28% от българите показват ниска толерантност към риска, което ги кара да търсят по-сигурни инвестиционни варианти.
  • Облигациите се очертават като добра начална точка за инвестиране, тъй като предлагат стабилност, възможност за диверсифициране на портфейла и придобиване на знания за инвестирането.
  • Revolut допълнително разширява инвестиционното си предлагане в ЕИЗ с повече от 3,000 актива, налични в приложението, включително акции от САЩ и ЕС, ETF-и, а сега и облигации.
  • По-рано тази година Revolut премахна и таксите за попечителство (0,12% от годишната пазарна стойност на активите, притежавани от клиента) за всички финансови инструменти, предлагани в приложението за клиенти от Обединеното кралство и ЕИЗ.

 

София, 18 юни 2024 г. – Revolut, финансовото приложение с повече от 40 милиона клиенти в цял свят, добави облигации към инвестиционното си предложение в България. Инвестиционните услуги в ЕИЗ се предоставят от Revolut Securities Europe UAB (Revolut).

 

Съобщението идва след като неотдавнашно представително проучване, проведено от Dynata от името на Revolut в България, показа, че 28% от българите посочват ниска толерантност към риска, което ги кара да търсят по-сигурни инвестиционни опции. Българите показват най-висока степен на консерватизъм сред 15-те изследвани европейски държави, като средно 29% от анкетираните изразяват предпочитание към по-сигурни инвестиционни опции. 25% от българите са склонни да диверсифицират портфейлите си, като същевременно са отворени към умерен риск.

 

Облигациите се очертават като добра начална точка за хората, които са склонни да избягват риска, тъй като обикновено предлагат стабилност и голяма диверсификация на портфейла. Добрите кредитни рейтинги и защитата срещу инфлация допълнително допринасят за привлекателността им за инвеститорите, които търсят стабилност и потенциално надеждна възвръщаемост. Както правителствата, така и корпорациите използват облигациите като средство за набиране на капитал, предлагайки на инвеститорите възможността ефективно да заемат пари в замяна на периодични лихвени плащания и евентуално изплащане на главницата. Различните видове облигации предлагат различни профили на риск и възвръщаемост и трябва да бъдат оценявани по съответния начин. Възвръщаемостта на облигациите може също така да ги направи добър хедж в случай на по-широк икономически спад.

 

В момента Revolut предлага търгуване с над 40 корпоративни и държавни облигации и ще разшири списъка през следващите месеци. Минималната сума, за да започнете да инвестирате в облигации, е 100 USD/EUR, с 0,25% фиксирана такса на сделка (мин. 1 USD/EUR). Може да се прилагат други такси.

 

Това е още една стъпка в мисията на Revolut да изгради универсална инвестиционна платформа, която да включва различни класове активи, да покрива пазарите в ЕИЗ и да е предназначена както за напреднали, така и за начинаещи потребители. С достъп до над 2200 компании, листвани в САЩ и ЕС, и над 150 борсово търгувани фонда (ETF), потребителите могат да проверяват представянето на инвестициите си в реално време с помощта на списъци за наблюдение в реално време, графики за търговия и пазарни новини – всичко това в рамките на приложението Revolut.

 

По-рано тази година Revolut премахна и таксите за попечителство (0,12% от годишната пазарна стойност на активите, притежавани от клиента) за всички финансови инструменти, предлагани в приложението на клиенти от Обединеното кралство и ЕИЗ съответно от Revolut Trading Ltd и Revolut Securities Europe UAB.

Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading (ЕИЗ):

„Продължаваме да разширяваме инвестиционното предлагане на Revolut с облигации, които са чудесен начин за диверсифициране на инвестиционния портфейл, хеджиране срещу несигурност и генериране на фиксиран доход. С по-висока потенциална възвръщаемост и ползи от диверсификацията, облигациите предлагат убедителна алтернатива за инвеститорите, които се стремят да изградят благосъстояние и да запазят капитала си.“

 

Наскоро Revolut въведе широк набор от инвестиционни опции за своите клиенти в ЕИЗ, които са достъпни в приложението на Revolut: акции от САЩ и ЕИЗ, ETF-и, а сега и облигации. Компанията представи и Trading Pro – платен абонамент, който наред с други предимства предлага достъп до ценови облекчения (напр. по-ниски комисиони и по-високи лимити за размер на поръчките) и допълнителни аналитични функции. За по-малко опитните инвеститори Revolut предлага услугата си Robo-advisor, която е най-изгодна за клиенти, които имат ограничен или никакъв опит в инвестирането или просто нямат време да правят задълбочени проучвания и да търгуват активно.

 

Инвестиционните услуги в ЕИЗ се предоставят от Revolut Securities Europe UAB („Revolut“), която е инвестиционен посредник, лицензиран и регулиран от Банката на Литва. Както при всички инвестиции, капиталът е изложен на риск. Стойността на инвестициите може да се повишава и понижава. Миналото представяне, както и показаната брутна доходност на облигациите, не са надежден показател за бъдещото представяне и Revolut не гарантира, че вашите инвестиционни цели ще бъдат постигнати или че портфейлът ще генерира възвръщаемост. Възможно е да загубите цялата си инвестиция, ако емитентът на облигациите не изпълни задълженията си. Стойността на инвестициите може да бъде засегната от колебанията на валутните курсове. Съдържащата се тук информация не представлява лична препоръка, инвестиционен съвет или предложение за вземане на инвестиционно решение. За повече информация, моля, вижте правилата и условията за инвестиране, страницата с ЧЗВ за такси и описанието на риска на Revolut.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *