Revolut помага на клиентите да изпратят криптовалутата си на работа и да печелят награди със Стейкинг

  • Revolut разширява своето криптопортфолио с нова функция, предназначена да донася награди на клиентите – Стейкинг
  • Новата функция е достъпна за клиентите в Обединеното кралство и ЕИЗ и стартира с четири токена (Ethereum, Cardano, Polkadot, Tezos)
  • Revolut планира да добави и други токени, достъпни за стейкинг (залагане), от своето портфолио с близо 100 токена

Revolut, глобалното финансово суперприложение с над 25 милиона клиенти по света, стартира новата си криптофункция – Стейкинг – в Обединеното кралство и ЕИЗ и прави поредната крачка към мисията си да изгради първото финансово суперприложение за всичко, свързано с парите.

 

Новата функция отключва допълнителни облаги за клиентите, инвестиращи в криптовалута с Revolut, с възможността да печелят награди за определени токени (Ethereum, Cardano, Polkadot и Tezos). Наградите ще се предоставят в собствените (нейтив) токени. Клиентите могат да стейкват (залагат) наличните си криптобаланси за тези токени или да закупят и след това да стейкват баланса на един или няколко от четирите токена. Наградата е въз основа на стейквания им баланс. Възнаграждението, честотата и необходимото минимално време за стейкинг се различава според токена[1], като клиентите могат да спечелят до 11,65% ГПД[2].

 

Предимството на стейкинг с Revolut се състои в гладкия и интуитивен процес – клиентите могат да заключат допустимите криптотокени само с няколко стъпки. В зависимост от токена, те могат да продължат да стейкват и да печелят награди или да премахнат баланса си от стейкинг и да притежават, харчат свободно, превеждат или продават своите активи. Както всичко, свързано с криптовалутата в Revolut, стейкингът е не само лесен, но и сигурен – средствата се съхраняват при доверени попечители.

 

Emil Urmanshin, генерален директор „Криптовалута“ в Revolut, казва: „Миналата година Revolut отбеляза няколко важни основни етапа: удвоихме броя на токените, достъпни за търгуване в приложението Revolut до 100 и стартирахме много нови продукти като Learn & Earn, който позволява на потребителите да печелят награди в криптовалута след завършване на уроци, свързани с различни криптотеми, „Плащане с криптовалута“, който позволява на потребителите за заплащат ежедневните си покупки със своя криптобаланс, и търговия с криптовалута за бизнес клиенти. Нашата международна експанзия продължи със стартирането на нашия криптопродукт в Сингапур, както и с получаването на оторизации за криптовалута от регулаторните органи в Обединеното кралство, Испания и Кипър.

През 2023 г. амбицията на Revolut е да удвои усилията си от 2022 г. с още повече продукти и международна експанзия. В допълнение към непрестанните подобрения на съществуващите криптопродукти, тази година желаем да предоставим на потребителите възможността да извършват повече дейности със своите криптовалути – като тегления и депозити, както и печелене на лихва от криптовалути със Стейкинг. Стейкинг е първата голяма стъпка в нашата програма за 2023 г. и сме ентусиазирани да помогнем на потребителите да изпратят криптовалутата си на работа и да печелят възвръщаемост от баланса си в Revolut.“

 

Стейкинг (или доказателство за залог) е форма на участие в мрежата, тъй като извършващите стейкинг участници са основна част от механизма, който осигурява блокчейните и им позволява да оперират. Докато стейкват, потребителите поддържат мрежата както чрез „копаене“ и участниците са възнаграждавани за осигуряване на блокчейна.

 

Revolut Ltd е дружество, създадено в Обединеното кралство, което предлага широка гама от финансови продукти чрез финансовото си суперприложение, като криптовалутите са функция с нарастваща популярност. Съществуват няколко начина за покупка и продажба на криптовалути в Revolut. Клиентите могат да настроят лимитирана или стоп поръчка, за да не е необходимо постоянно да следят пазара, или могат да използват функцията за периодична покупка за усредняване на волатилността. Клиентите могат също така да закръглят рестото си в криптовалута по техен избор от списъка с близо 100 криптовалути. През 2022 г. броят на криптовалутите, достъпни за клиентите в Revolut, се увеличи 9 пъти в сравнение с началото на 2021 г.

 

Като част от нашата цел да бъдем най-сигурното място за търговия, употреба и обучение относно криптовалутите, Revolut редовно уведомява клиентите, че криптотокените са волатилни активи и цените им могат бързо да се променят. Revolut вярва в широкия достъп до криптовалутите, но също така приема, че е възможно да не са подходящи за всеки. Компанията окуражава клиентите си предварително да проучват различните криптовалути, както и рисковете и възможностите, свързани с тях, преди да купуват или продават. Клиентите би трябвало да прегледат независими източници и да се осведомят за разликата между токените, както и да вземат под внимание личните си обстоятелства, когато купуват или продават криптовалути. Криптовалутите не са регулирани. Средствата не са защитени и тяхната цена е изключително волатилна. Възможно е да се дължи данък върху печалбата.


[1] Наградата ще варира според валутата и може да се променя във времето.

[2] ГПД (годишна процентна доходност) се отнася до възвръщаемостта на инвестицията, като се взема в предвид сложна лихва, за разлика от простата лихва, която представлява само лихвата, спечелена върху първоначалния залог.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *