Кои съставки да търсите, когато са ви нужни хапчета за сън

Имате трудности при заспиване? Будите се често и се събуждате уморени? Съвременният свят често ни бомбардира с различни стресови фактори, които могат да нарушат моделите ни на сън, карайки ни да се чувстваме уморени и неотпочинали. За щастие, напредъкът в науката за съня доведе до разработването на хапчета за сън, съдържащи различни съставки, насочени към насърчаване на спокоен сън. Нека проучим някои от най-полезните съставки в тези хапчета и как те допринасят за по-добър сън и цялостно благосъстояние.

Магнезий (магнезиев цитрат)

Магнезият играе решаваща роля за здравето на мускулите и нервната система. Способността му да регулира нивата на кръвната захар и да укрепва костите го прави основна съставка в сънотворните. Като подпомага мускулната релаксация и успокоява нервната система, магнезият помага да се подготви тялото за спокоен нощен сън.

Гама-аминомаслена киселина (GABA)

Известен със своя успокояващ ефект, GABA е инструмент за намаляване на нивата на стрес и насърчаване на емоционалния баланс. Чрез модулиране на невротрансмитерите в мозъка, GABA помага за облекчаване на тревожността и напрежението, проправяйки пътя за по-спокоен сън.

Златен корен (родиола)

Родиолата е ценена заради способността си да повишава устойчивостта на стрес, което индиректно спомага за по-добър сън чрез минимизиране на смущенията, свързани със стреса. Като насърчава усещането за спокойствие и благополучие, Rhodiola допринася за по-отпуснато състояние, благоприятно за заспиване и запазване на съня през цялата нощ.

Екстракт от ашваганда KSM-66®

Ашваганда, адаптогенна билка, е известна със своите свойства за намаляване на стреса и способността да повишава жизнеността. Подпомагайки реакцията на тялото на стрес и подобрявайки когнитивната функция, Ашваганда помага да се създаде оптимална среда за възстановяващ сън.

Екстракт от маточина

Маточината е известна със своите успокояващи ефекти върху ума и тялото. Често се използва за облекчаване на безсъние, намаляване на стреса и облекчаване на храносмилателния дискомфорт, като всичко това може да допринесе за подобряване на качеството на съня.

L-теанин

L-теанин насърчава релаксацията, като улеснява освобождаването на невротрансмитери като серотонин и допамин. Като успокоява ума и тялото, L-теанин помага за облекчаване на стреса и напрежението, като улеснява отпускането и унасянето в спокоен сън.

L-триптофан

L-триптофанът е предшественик на серотонина, често наричан „хормон на щастието“. Подпомагайки производството на серотонин, L-триптофанът помага за регулиране на настроението, съня и секрецията на мелатонин, хормонът, отговорен за регулирането на цикъла сън-събуждане.

Апигенин

Апигенинът не само подобрява качеството на съня, но също така помага за поддържане на здравословни нива на стрес. Неговите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства допринасят за цялостното благосъстояние, докато положителните му ефекти върху здравето на кожата и сърцето допълнително подчертават значението му във формулировките за сън.

Мелатонин

Мелатонинът е може би най-известното сънотворно средство, известно с ролята си в регулирането на циркадния ритъм и насърчаването на спокоен сън. Като сигнализира на тялото, че е време за сън, мелатонинът помага за започване на процеса на сън и осигурява по-последователен и възстановяващ модел на сън.

Разгледайте също Доктор Денкова – anti-aing продукти


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *