Важни детайли при избора на бебешка количка

Знаем че избора на бебешка количка е изключително труден и същевременно много важен. Хубаво е да се вземат предвид изключително важните детайли като:

  • Размери на количката в сгънато и разгънато състояние;
  • Тегло на количката;
  • Колела и гуми;
  • Място за багаж;
  • Сенниици, комарници и други защити от външните влияния;
  • Предпазни средства.

В тази статия ще се спрем на някои не чак толкова съществени, но важни детайли.

 

Материала, от който е изработена бебешката количка

 

Днес изборът на материи и цветове за бебешки колички е по-богат от всякога. Затова няма да ви е трудно да намерите количка с плат по ваш вкус. Имайте предвид, че искате плат, който може лесно да се зацапва, почиства или пере, без да се разваля. Ще бъде чудесно, ако можете да свалите цялото платнено покритие на количката и да го хвърлите в пералнята, без да се притеснявате, че платът ще се свие или ще загуби формата си. Разберете от вашия консултант дали тъканото покритие може да се свали и какъв режим на пране да използвате. По правило инструкциите и иконите, разказващи за режима на пране, могат да бъдат намерени от вътрешната страна на тъкания калъф.

Материалът на външната тапицерия трябва да е устойчив на влага и добре защитен от вятъра. Ако тъканта пропуска влагата, тогава трябва да закупите специален дъждобран за количката (за някои модели колички е включен дъждобран). Дъждобрана не е предназначен за дълги разходки. Трябва да се използва само за защита на бебето от дъжда и за бягане вкъщи.

Вътрешността на кутията за  трябва да бъде облицована с естествена тъкан, за предпочитане памук. Тъканта трябва да се свали за пране; това е важно за хигиената на детето.

 

Рефлектори и отразяващи покрития на детската количка

 

Рефлекторите и отразяващите покрития са важна характеристика за безопасността на децата. Ако количката ви няма рефлектори, носете светло облекло или светлоотразителна материя, за да сте сигурни, че сте ясно видими през нощта. Но дори и с количка със светлоотразителна облицовка, не препоръчваме да ходите до пътя на тъмно.

 

Цвят на бебешката количка

 

Когато избирате цвета на бебешката количка, трябва да вземете предвид не само пола на детето, но и колко лесно се замърсява материалът, от който е изработена тапицерията. Ако изборът падна върху бялата или бежовата тапицерия на количката, имайте предвид, че ще трябва да я перете доста често, тъй като мръсотията ще бъде много видима. Ако харесвате само светли цветове, може да помислите за кожа или изкуствена кожа за тапицерия. Нашият онлайн магазин винаги предлага богат избор от цветове за различни модели бебешки колички.

 

Цена! Евтина бебешка количка или скъпа?

 

Каквото и да говорим или пишем цената винаги има значение. Важното е, че на пазара има голям избор, както на евтини бебешки колички, така и на скъпи такива, но не за сметка на качеството и безопасността на детето. Важното, което трябва да спазите е да бъде от доказан  производител със необходимите сертификати за производство на бебешки колички за българския и европейски пазари.

В онлайн магазин за бебешки и детски стоки Tedko.bg ще откриете голямо разнообразие, както на евтини бебешки колички, така и на скъпи, но с безкомпромисно качество.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *