“Нямаш място в нашия град“ на голям екран от другата седмица

Това е първият филм на HBO Мах и Smarty Pants Shooter, който има киноразпространение у нас

Документалният филм „Нямаш място в нашия град“ вече се радва на интерес от страна на медиите, което провокира любопитството и нетърпеливостта на зрителите да го  гледат и да съставят собствено мнение за историята, които представя Перник и жителите му отвъд клишето. Преди седмици копродуцентите от HBO и българската компания Smarty Pants Shooter обявиха, че филмът ще има и киноразпространение у нас, което го прави първото документално заглавие на HBO Маx в България, което може да бъде видяно и на голям екран.

„Нямаш място в нашия град“ влиза в програмите на кината от 23 септември. Киноразпространението на „Нямаш място в нашия град“ е дело на дистрибуторската компания на Павел Павлов, Ивайло Коцев и Цветомир Матев – „Кино космос“.

В Перник ще има специални прожекции в театър „Боян Дановски“, помещаващ се в сградата на Двореца на културата, на 24 септември от 18:00 часа, на 28 септември от 19:00 часа и на 1 и 3 октомври от 18:00 часа.

В София филмът ще може да се гледа в кината „Одеон“ и „Дом на киното“, а в Пловдив в „Лъки Дом на Киното“. Конкретните дати и часове на прожекциите могат да бъдат видени в програмите на посочените кина, които излизат този петък.

Специални прожекции ще има още и в градовете Варна, Бургас, Русе и Стара Загора на 3 октомври от 19:00 часа в кино веригата „Синема сити“.  

Да видят филма по кината ще имат възможност и жителите на Благоевград, Ловеч, Троян, Мездра и  Каварна.

 

Кино разпространението на документални филми в България е истинска рядкост и сме изключително щастливи, че “Нямаш място в нашия град” ще може да бъде видян от зрителите и на голям екран в страната.”, споделя продуцента на лентата Ралица Големанова. А разпространителя Цветомир Матев коментира: „Видях потенциал за киноразпространение на филма на Николай Стефанов още от първия достъп до него. Тази грабваща история за футбол, а и не само, може да провокира интереса на различни аудитории“.

 

В документалния филм-наблюдение “Нямаш място в нашия град” режисьорът Николай Стефанов пренася публиката сред футболната агитка на „най-коравия“ град в България — Перник. Някога процъфтяващ индустриален център, захранвал с енергия цялата страна, днес Перник е известен главно с вицове за грубостта на гражданите си. Благодарение на безпрецедентния достъп, камерата на Николай Стефанов проследява обществени и лични кризи, за да покаже живота отвъд коравия външен вид и клишираните вицове. Цецо, Мимето, Дадо и цялата агитка са отдадени на успеха на отбора, носещ борбения дух на техните предци, миньорите. Режисьорът изследва живота на героите с откритост и неподправен интерес, показвайки, че нищо не е само черно или бяло и че всеки, независимо от средата си, иска по-добър живот за себе си и децата си.

След киноразпространението си филмът на Николай Стефанов и Ралица Големанова ще има и своята световна премиера на 6 октомври пред широка публика у нас и в още над 20 европейски страни в стрийминг платформата HBO Max и по телевизионния канал HBO. Филмът ще бъде наличен у нас в HBO Max още от сутринта, а първото излъчване по канала HBO е планирано от 19:30 часа.

 

“Нямаш място в нашия град” е продукция на българската компания Smarty Pants Shooter в копродукция с HBO Max. Режисьор и оператор е Николай Стефанов, а продуцент е Ралица Големанова. Изпълнителни продуценти от страна на HBO Max са Ханка Кастелицова и Тереза Кейлова. Монтажът на филма е дело на Стоян Велинов. Звукорежисьор е Иван Андреев за SONUS Studio. Сценаристи са Мариана Събева, Николай Стефанов и Ралица Големанова. Постпродукция – Концепт студио. Филмът ще бъде наличен в над  20 територии на HBO в Европа от 6 октомври (България, Испания, Португалия, Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия, Черна Гора, Северна Македония, Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Словакия, Норвегия, Швеция, Финландия, Дания, Исландия, Естония, Латвия и Литва), а дистрибутор за останалите територии е Lightdox.

 

За Николай Стефанов:

Николай Стефанов завършва магистратура по операторско майсторство през 2003 г. и експериментира с различни визуални стилове за филми, сериали и телевизионни формати. Режисира два средно дълги документални филма през 2016 и 2018 г. Разглеждайки важни и чувствителни социални теми, “Нямаш място в нашия град” (2022) е първият му пълнометражен документален филм. Следващият проект на Николай Стефанов е в развитие в рамките на престижната международна програма за документални филми EURODOC.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *